Haberler

"Tek Dertleri Var O da İktidardaki Ömürlerini Uzatmaya Çalışmak"

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "yeni yasa arayışları, 'makul şüpheli yasası' yeni Cumartesi Anneleri yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır" görüşünü savundu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Yeni yasa arayışları, 'makul şüpheli yasası' yeni Cumartesi Anneleri yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır" görüşünü savundu.

CHP'den yapılan açıklamada, Gök'ün, CHP Gençlik Kolları tarafından "Cumartesi Anneleri"nin 500. hafta eylemine destek olmak amacıyla Adalet Bakanlığı önünde düzenledikleri eyleme katıldığı belirtildi.

Hükümetin yeni yasalarla, "aciz ve çaresizlik" içinde demokratik kazanımları askıya almaya çalıştığını ileri süren Gök, şunları kaydetti:

"Yapmaya çalıştıklarıyla toplumun ihtiyaçları arasında hiçbir ilgi yok. Tek dertleri var o da iktidardaki ömürlerini uzatmaya çalışmak. Anti demokratik uygulamalarla halkın sesini kısıp kara, ranta dayalı yönetim anlayışlarını devam ettirmeye çalışmaktalar. Yeni yasa arayışları, 'makul şüpheli yasası' yeni Cumartesi Anneleri yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Hükümete buradan çağrımızı bir kez de gençler aracılığıyla yapıyoruz. Bu anti demokratik arayışlardan vazgeçsinler. Bu polis yasaları da onların ömürlerini uzatmaya yetmeyecektir."

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da üç büyük ilde başlattıkları etkinliklerle toplumu "Cumartesi Anneleri"nin acısına karşı duyarlı olmaya çağırdıklarını belirtti.

Yıldız, "Cumartesi annelerinin yaşadığı dram bir an önce sonlansın, faili meçhullerin hesabı sorulsun, kayıp bir tek kişi kalmasın diye biz de onlarla beraber direnmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

CHP'li gençlerin konuşmalardan sonra beyaz güvercinler uçurduğu bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

İrfan İnanç Yıldız Adalet Bakanlığı Levent Gök Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title