Haberler

CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması

"Hazreti Peygamber, hepimizin peygamberidir.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hazreti Peygamber, hepimizin peygamberidir. Hazreti Peygamber'e yönelik bir saygısızlığa, İslam her ne kadar bize hoşgörü emretse de hoşgörüyle bakamayız. Ama tepkilerimizi medeni yollardan, makul yollardan ifade etmenin imkanları vardır" dedi.

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıların polis tarafından tezgahlandığını iddia etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, buna yönelik yaptığı açıklamanın kışkırtıcılık içerdiğini savunan Altay, "Hükümetlerin görevi, gerilimi körüklemek değil onu düşürmektir. Başbakan'ı, aklını başına almaya çağırıyorum. Kimse Cenab-ı Allah'ın tahsildarı değildir. Hazreti Peygamber, hepimizin peygamberidir. Hiç birimiz şüphesiz ona yönelik bir saygısızlığı kabul edemeyiz. Hazreti Peygamber'e yönelik bir saygısızlığa, İslam her ne kadar bize hoşgörü emretse de hoşgörüyle bakamayız. Ama tepkilerimizi medeni yollardan, makul yollardan ifade etmenin imkanları vardır. Medeni, makul, hoşgörü içinde tepkiler ortaya konulabilir ama her ne sebeple olursa olsun teröre başvurulması, silaha başvurulması dinimizce de kabul edilen bir durum değildir" diye konuştu.

Altay, Davutoğlu'nun açıklamalarının, yayın organlarına yönelik saldırma talimatı verilmesi ile eşdeğer olduğunu, bundan sonra basın organlarına yapılacak her türlü saldırının sorumlusunun artık Davutoğlu olacağını iddia etti.

Altay, şöyle devam etti:

"Keşke Başbakan bu hassasiyetini, kendisini Hazreti İbrahim'e kardeşini de Hazreti Muhammed'e benzeten AKP milletvekiline de gösterebilseydi.

Keşke Başbakan bu hassasiyetini 'Tayyip Erdoğan'ın üzerinde Allah'ın bütün vasıfları toplanmış' diyen milletvekiline karşı gösterebilseydi. Keşke Başbakan, 'Akrabaları kayırmak Kuran'ın emridir diyen milletvekiline bu hassasiyetini gösterebilseydi. Keşke Başbakan, Bakara Suresi ile alay eden densiz Bakan'a bu dini hassasiyetini gösterebilseydi."

-"Dünya siyaset tarihinde lik defa rastlıyoruz"

Altay, Başbakan Davutoğlu'un Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı açıkladığını, ancak paketten, "fişleme, ihbar, muhbirlik ve imar düzenlemelerinin çıktığını" savundu.

Altay, şöyle devam etti:

"17-25 Aralık asrın rüşvet ve yolsuzluğu üzerine oturup, dört zanlı Bakana kendini siper edip, hazır suçüstü hali ortadayken, memurlara 'İhbar edin usulsüzlüğü. İhbar doğru çıkarsa size para vereceğim, ödül vereceğim' diyen bir Başbakan'a, dünya siyaset tarihinde lik defa rastlıyoruz.

Başbakan'ın, 'şeffaf' kelimesini ağzına alması için önce şu beş meseleyi çözmesi lazım. MİT tırlarıyla ilgili meseleyi bütün şeffaflığıyla ortaya koyması lazım. Adli Tıp ses kayıtları raporunu niye sakladığını açıklaması lazım.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki harcamaları sorduk. Buna Başbakan'ın adam gibi cevap vermesi lazım. Ayrıca 17-25 Aralık fezlekelerinin milletvekillerinin incelemesine açılması lazım. Bu fezlekelerin, milletvekillerinin incelemesine açılmasını engelleyen bir hükümetten, Türkiye'nin öğreneceği şeffaflık dersi olamaz.

Cizre'de olup bitenleri de Başbakan'ın çıkıp açıklaması lazım. Cizre'de devlet var mı yok mu? Siyasi otorite Hatip Dicle'nin emrinde mi?"

-"Bu kombinasyonla toplanırsa bir anlamı olur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi konusuna değinen Engin Altay, Cumhurbaşkanı'nın görev tanımı içinde Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi olduğunu, ancak bunun özel hallerde, savaş halinde, oloğanüstü hal ilan edilmesi durumunda gerçekleşebileceğini ifade etti.

Ayrıca Anayasanın Cumhurbaşkanı'na sorumsuzluk hali yüklediğine dikkati çeken Altay,  "Bakanlar Kurulu'nda imza atılan kararlarda Cumhurbaşkanı sorumlu değildir. Hem sorumsuzluk halin olacak hem istediğin kararları aldırıp, imza attıracaksın; yarın mahkeme olduğu zaman, 'Benim bir sorumluluğum yok' diyeceksin. Bu olmaz. Ancak 19 Ocak'ta Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecekse, bir önerim var: Ahmet Davutoğlu, bir sadrazam kıyafetiyle o toplantıda hazır bulunmalıdır. Bakanlar da vezir, defterdar, nişancı, yeniçeri ağası kıyafetlerini giyerek o toplantıda hazır bulunmalıdırlar. O Bakanlar Kurulu bu kombinasyonla toplanırsa bir anlamı olur" diye konuştu.

-"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri köle değildir"

Engin Altay, önümüzdeki hafta dört eski Bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bir karar verileceğini belirterek, "Ben önümüzdeki hafta Meclis'teki bütün milletvekillerinin büyük bir vicdan, ahlak ve etik sınavı vereceğini düşünüyorum" dedi.

Oylamada milletvekillerine üç pusula verildiğini, beyaz pusulanın kabul, yeşil pusulanın çekimser, kırmızı pusulanın ret anlamına geldiğini belirten Altay, "Bizdeki bilgiler, iktidar partisinin yöneticilerinin, milletvekillerinden beyaz ve yeşil pusulaları oylamadan sonra alacakları yönünde. Burası ilkokul değil. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinde, ne 50'si, 150 tane 200 tane namuslu, vicdanlı, ahlaklı; yarın çocuğunun yüzüne bakabilecek, eşinin yüzüne bakabilecek, seçmenlerin yüzüne bakabilecek milletvekili olduğuna inanıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri köle değildir, kul değildir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Engin Altay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title