Haberler

CHP Genel Sekreteri Tekin O Haberlere Sert Çıktı

CHP Genel Sekreteri Tekin, son dönemde Takvim Gazetesi'nde çıkan CHP'yi Alman istihbaratıyla ilişkilendiren haberlere sert çıktı.

CHP Genel Sekreteri Tekin, son dönemde Takvim Gazetesi'nde çıkan CHP'yi Alman istihbaratıyla ilişkilendiren haberlere sert çıktı. Gazeteye ağır bir dille tepki gösteren Tekin, konuyu yargıya taşıdı.

Tekin yaptığı açıklamada, Takvim Gazetesi'nin son bir haftadır, hem şahsına hem de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin kurumsal kimliğine yönelik "alçakça" bir saldırı içinde olduğunu belirtti. Gazetenin CHP'yi Alman gizli servisi BND ile ilişkilendirmeye çalıştığını ifade eden Tekin, "O kadar beceriksizler ki yalanları ellerine yüzlerine bulaşıyor. O kadar yalancılar ki haberde tek bir somut kanıt dahi gösteremiyorlar. Haberlerde ne tarih var, ne yer, ne saat... O kadar yalancılar ki meslektaşları üç gündür manşetten duyurduğu sözde haberlerinden tek bir alıntı dahi yapmıyor" dedi.

Tekin, yapılan haberlerde basın meslek ilkelerinin ayaklar altına alındığını kaydederek, CHP'yi ve şahsını Alman gizli servisi ile ilintili göstermeye çalışan Takvim Gazetesi'nin, "havuzdan beslenen haram medyası"nın bir parçası olduğunu savundu. Tekin, "Bu haberler, BND'nin Türkiye'nin tüm kurumlarını dinlediğinin ortaya çıkması üzerine yapılmaya başlandı. AKP'nin yayın organı ve emir eri olan Takvim Gazetesi'nin ağaçla, kömürle, odunla röportaj yapma zavallılığına düşen satılık kalemleri, aldıkları talimat doğrultusunda harekete geçti" ifadelerini kullandı.

-"CHP'Yİ ÇİRKİN BİR KOMPLOYA ALET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"-

Almanya'nın Türkiye'yi BND üzerinden dinlemesinin ortaya çıkmasının ardından, AK Parti'nin paniklediğini öne süren Tekin, şöyle devam etti:

"BND'nin, AKP ile IŞİD arasındaki organik bağı tespit ettiğine ilişkin haberler Batı medyasında genişçe yer aldı. AKP medyası bunu örtmek için, CHP ile BND'yi ilişkili göstermeye ve CHP'yi çirkin bir komploya alet etmeye çalışıyor. BND'nin Türkiye'yi dinlemesine itiraz edemeyen ve dilini yutan AKP'liler, hedef şaşırtmak, gündemi değiştirmek için CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alıyorlar. Neyse ki hiçbir inandırıcılıkları yok. Ve bu yüzden artık birer paçavra haline dönüşen gazetelerinin yüzüne bakan bile yok."

-"BU YALANI İSPATLAYAMAYANLAR ALÇAKTIR"-

Şahsının uzun bir süreden beri istihbarat örgütlerince takip edildiğini de kaydeden Tekin, "Biz BND ile görüştüysek, bu ülkenin MİT'i, istihbaratı ve ilgili kuruluşları ne yapıyormuş? Şimdi soruyorum, bizim BND ile görüştüğümüzü ispatlayamayanlar, kamuoyunun önüne çıkıp "Biz şerefsiziz, biz namussusuz, biz alçağız, biz satılık kalemleriz, iktidarın yalakasıyız' diyecekler mi? Bunu ispatlayamayanlar, ödeyecekleri bedel karşısında, basın özgürlüğü kılıfının arkasına saklanacaklar mı?" diye sordu.

-"PARTİMİZİN SAFLARINDAN UZAKLAŞTIRILANLARIN DA OLDUĞU BU ÇETE"

Tekin, CHP'nin eski genel başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yönelik komplodaki parmak izlerini gizlemeye çalışanların, montajlı kaseti izleyenlerin, şimdi bu "alçak komploya" CHP'yi de bulaştırmaya çalıştıklarını iddia etti. CHP'lilerin kafasını karıştırmaya, şüphe uyandırmaya ve kurultaya gölge düşürmeye çalışan bu girişimin kimler tarafından yapıldığını bildiklerini ifade eden Tekin, "İçlerinde yaptıkları ahlaksızlıklardan dolayı partimizle ilişkisi kesilen kişilerin ve partimizin saflarından uzaklaştırılanların da olduğu bu çete, asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Baykal'a yönelik komplonun iktidarın emri ve bilgisi dahilinde yapıldığının artık gün yüzüne çıktığını belirten Tekin, "Sayfalarından ahlaksızlık, pislik ve alçaklık akan bu medya, kendilerine uzanan ok işaretlerini gizleyemez, yalanlarla çarpıtamaz" değerlendirmesinde bulundu.

-"BİLAL ERDOĞAN'I DEŞİFRE ETTİĞİM İÇİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'n MEB'i yasa dışı bir şekilde yönettiğine ilişkin tapeyi açıklamasının ardından kendisine yönelik iftira kampanyasına hız verildiğini ileri süren Tekin, "Önce hiçbir ilgim olmayan, bir şirketi benimmiş gibi gösterdiler. Sonra o şirkete davalar açıldığını yazdılar. Bunlar ilgi görmeyince, bu kez BND senaryosunu devreye soktular. Kimin gizli servislerle kapı arkalarında iş tuttuğu, kimin Türkiye'yi gizli servislere pazarladığı ortadadır. Hiçbir yalan, iftira kampanyası bunu örtemez. Hiçbir iftira kampanyası bizi susturamaz. Hiç kimsenin yalanı, iftirası da yanına kar olarak kalmaz" dedi.

Konuyu yargıya da taşıyan Tekin, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Tekin, mahkemenin yanı sıra, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne de başvurarak, "Bu yalanları yazanları mesleki açıdan da mahkum ettireceğim" dedi.

-"DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN"-

Tekin AYRICA, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e de açık çağrı yaptı. Tekin, "Dokunulmazlığımın ivedilikle kaldırılarak gerekli soruşturmanın derhal başlatılmasını derhal talep ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Takvim Gazetesi Deniz Baykal Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title