Haberler

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Geçici Bakanlar Kurulu ilişkin, "Sayın Davutoğlu burada da etkisiz eleman olarak görülüyor, listeye baktığınızda.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Geçici Bakanlar Kurulu ilişkin, "Sayın Davutoğlu burada da etkisiz eleman olarak görülüyor, listeye baktığınızda. Kapalı zarf usulüyle bakanlıklar tespit edilmez. Yani biz ihale falan yapmıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şehitlere Allah'tan rahmet, Türkiye'nin başsağlığı diledi. Tekin, terör olaylarının son bulması için CHP olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bursa'ya üreticilerin sorunlarını dinlemek için geldiğini bildiren Tekin, Karacabey ilçesinde özellikle domates üreticilerinin çok ciddi sorunlarının bulunduğunu söyledi. Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatan Tekin, "Kurban döneminde maalesef büyük olasılıkla önümüzdeki süreçte ithal hayvanlar gelecek ve bu kurbanlıkta da ithal hayvanlarla kurbanlığımızı geçireceğiz" diye konuştu.

Hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile yürütülen görüşmelere de değinen Tekin, görüşmelerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bilgisi dahilinde ve onayıyla kayıt altına alındığını belirtti. Tekin, "Sayın Davutoğlu canhıraş çalıştı ama bize çalışmadı, saraya çalıştı. Sarayı ikna edemedi" dedi.

Bu süreçte CHP'nin Türkiye'nin geleceği için sorumlu davrandığını ifade eden Tekin, "CHP, 3 farklı siyasi partiyle görüşen tek partidir. MHP ile de HDP ile de AKP ile de görüştük. Ama 3 siyasi parti birbirleriyle görüşemedi" ifadesini kullandı.

"Şaşırdığım isimler olmadı"

Bir gazetecinin, "Geçici hükümet kuruldu. Şaşırdığınız isimler oldu mu" sorusunu Tekin, şöyle yanıtladı:

"Şaşırdığım isimler olmadı. Çünkü saray kabinesi olduğu için şaşırılacak bir şey yok. Ama şaşırdığım bir şey var onu da söyleyeyim; Cumhuriyet tarihinin birçok hükümetlerinin kabinelerine baktık, organizeli işler hiç olmamıştı. Mesela 24 saat önce bir insanı müsteşar ediyorsunuz, 24 saat önce, yani 20 gün 20 ay geçmiş değil... 24 saat sonra bakan yapıyorsunuz. Bunu ben milletin, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 'Saray kabinesi' dememin sebebi, TÜRGEV yöneticilerinin oluşu. Sayın Davutoğlu burada da etkisiz eleman olarak görülüyor, listeye baktığınızda. Kapalı zarf usulüyle bakanlıklar tespit edilmez. Yani biz ihale falan yapmıyoruz."

"Sayın Davutoğlu 12 Eylül'e kadar nasıl rahat edecek bilmiyorum"

İstanbul milletvekili olarak İstanbul Emniyet Müdürü'nün İçişleri Bakanı olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Tekin, "Siz saraya tabi iseniz, saraya çok yakınsanız hiç önemi yok. Bir gecede bakan da olursunuz, genel müdür de olursunuz, bir gecede başbakan da olursunuz. Ben şimdi Sayın Davutoğlu 12 Eylül'e kadar nasıl rahat edecek bilmiyorum. 12 Eylül'de bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Çünkü bütünün kararı bir kişi veriyor" ifadelerini kullandı.

Tekin, 1 Kasım'daki seçimleri çok önemsediklerini vurgulayarak, "Araştırmalara baktığımızda milletimiz CHP'nin nasıl bir çaba sarf ettiğinin farkında. CHP'nin önermiş olduğu politikaların, projelerin yüzde 70'i kabul gördü. Ben inanıyorum ki bu seçimde geçmiş dönemde belki bu politikaların işleyişi konusunda kaygısı olan seçmenlerimiz, Türkiye'nin geleceği açısından CHP'yi birinci parti yapacaktır" diye konuştu.

Seçim güvenliği

Seçim güvenliği ile ilgili bir soru üzerine Tekin, partilerinden 30 milletvekilinin, Uludere, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Mardin, Yüksekova'da olduğunu, bunun dışında tüm Türkiye coğrafyasını gezdiklerini dile getirdi.

Tekin, Güneydoğu illerinin büyük bir kısmında "sıkı yönetim" olduğunu öne sürerek, "Bir kısım yerlerde de üzülerek söylüyorum, her ne kadar bizim basınımız görmemiş olsa da uluslararası basına baktığınızda bir Vietnam fotoğraflarıyla karşı karşıyayız. Önümüzdeki seçim sürecinde Sayın Davutoğlu, yeni kabinesiyle bu seçimin sağlıklı yürüyebilmesi için hangi önlemleri alacak hep beraber bakacağız. Sayın Davutoğlu ve ekipleri acaba o bölgeye gidip gezebilecek mi" görüşünü savundu.

Bu koşullarda seçim sonuçlarının sağlıklı şekilde alınması yönünde ciddi kaygıları bulunduğunu ifade eden Tekin, "Darbeciler bile seçimin sağlıklı yürüyebilmesi için 3 bakanlığın tarafsız olması gerektiğini Anayasa'ya koymuştur. Şimdi İçişleri, Adalet, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarına bakın" dedi.

Tekin, muhalefet partilerine "güçlü oldukları bölgelerde birbirlerinin oyuna sahip çıkma" çağrısında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gürsel Tekin Türkiye Politika Güncel Haberler

title