Haberler

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

"(Dört eski bakanla ilgili tapelerin silineceği iddiası) "Bunlar silinemez. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. O suç unsurları, bütün tapeler devletin arşivinde, kaydında olan unsurlardır.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dört eski bakanla ilgili tapelerin silineceği iddiasına ilişkin, "Bunlar silinemez. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. O suç unsurları, bütün tapeler devletin arşivinde, kaydında olan unsurlardır. Bunları böyle işte 'paralel yapıydı, darbeydi, şuydu, buydu' diye geçiştirmek mümkün değildir" dedi.

Tekin, partisinin TBMM'deki grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Dört eski bakanın Yüce Divan'a gitmemesi oylandı. Burada, bakanlar ve çocukları arasındaki tapelerin silinmesi yönünde bir oylama da kabul edildi. Bununla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna Tekin, "Bunlar silinemez. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. O suç unsurları, bütün tapeler devletin arşivinde, kaydında olan unsurlardır. Bunları böyle işte 'paralel yapıydı, darbeydi, şuydu, buydu' diye geçiştirmek mümkün değildir. Bunların hepsi suç unsurları olduğu için, iktidar eliyle bugün edilebilir ama devletin hafızasında hep kalacaktır" cevabını verdi.

"Mahkemenin karar verebileceği bir konuda tapelerin silinmesine karar vermek hukuksuzluk değil midir?" sorusu üzerine, Tekin, "Kesinlikle... Komisyonun böyle bir görevi olmadığı gibi, kendi vicdanlarını da kanatarak, kendi başbakanlarını da zor durumda bırakarak karar almışlardır. Sayın Başbakanın çok net ifadesi vardı; 'Babamın oğlu da olsa kolunu keserim' demişti. Bu şu demekti; bu bakanların Yüce Divan'a gideceği işaretiydi. Görüyoruz ki Sayın Başbakan kol kesemedi, herhalde kol böreği kesecek" dedi.

"Bir iktidarın bakanlar kurulunun üçte biri devleti soymayla meşgul olmuş" ifadesini kullanan Tekin, bütün bu belgeleri komisyon kararıyla yok etmenin mümkün olamayacağını, bunun milletin de devletin de hafızasında kayıtlı olduğunu söyledi.

Tekin, bu uygulamaların altında suçluluk psikolojisinin yattığını savundu.

-"Süreç tamamlanmış değil"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da aynı soruya, "Komisyonun bu konuda bir karar vermesi mümkün değil. Süreç tamamlanmış değil. Genel Kurul aşaması var. Genel kurulun nasıl bir karar vereceği belli değil" karşılığını verdi.

Herhangi bir delil ortaya çıktığında, yeniden bir soruşturma başlatılabileceğini belirten Tanrıkulu, kesinleşmiş bir yargı sürecinin olmadığını kaydetti.

Tapelerin ortadan kaldırılmış olmasının hukuka uygun olmadığını kaydeden Tanrıkulu, delilleri yok edenlerin suçlu duruma düşeceğini ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title