Haberler

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Başbakan çıkmış, ‘Ey CHP kutsal değerlerimize hakaret ediyor’ diyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Başbakan çıkmış, 'Ey CHP kutsal değerlerimize hakaret ediyor' diyor. Bir güruh Cumhuriyete saldırırsa tek sorumlusu sensin, bunu unutma. Ona buna çamur atarken, olabilecek tek sorumlusu sensin, bunun bedelini de sen ödersin" dedi.

Çeşitli temaslar için İzmir'de giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklenerek, hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Tekin, partisinin il binasında İl Başkanı Bedri Serter ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"CHP'NİN FITRATINDA METRESLİK YOKTUR"

Partisinin paralel yapıyla birlikte hareket ettiği eleştirilerine sert çıkan Gürsel Tekin, partisini kimsenin kirli işlere bulaştıramayacağını belirterek, "Siz paralel yapıyla ne iş tuttunuz? İnanılır gibi değil. 12 yıllık evliliğiniz var sizin yahu. Israrla niye metres arıyorsunuz. CHP'nin fıtratında metreslik yoktur. Kadın kardeşlerimiz kusura bakmasın. 12 yıl her türlü kirliliği yapacaksınız, sonra dönüp bu pisliklerinizi acaba CHP'ye ihale eder miyim? Hiç kimse CHP'yi kirli işlere bulaştıramaz. Maalesef siz yönetmemişsiniz. Kendiniz itiraf ediyorsunuz. Bir ekip gece bir ekip gündüz soydu. Bu soygun çetesi devletin kurumları tarafından suçüstü. Bu telaşla oraya buraya çamur atıyorlar. Bunun hesabını vereceksiniz? Kaçmanız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"DARBECİLERİN GÜCÜ YETMEDİ, SENİN GÜCÜN YETER Mİ?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun haksız yere eleştirilerde bulunduğunu iddia eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin şunları söyledi: "Davutoğlu'nun kimyasının bozulduğunun farkındayız. Bizden kaynaklı değil. Abisinin kontrolünde olan birçok bakanın her dayağında ilk saldıracağı yer CHP. Şaşkınlıkla izliyoruz. Öylesine kimyası bozulmuş ki, iki gün önce Aydın ve Muğla'yı, dün de Tekirdağ'da idi. Aydın ve Muğla'da demokrasiye sahip çıkın diye çağrıda bulunmuş. Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz demiş. Naneci vekilden haberin yok mu? Vekilin hakaret ederken, o vekil değil midir TBMM kürsüsünde namus yemini yapan. Siz kim Cumhuriyete sahip çıkan kim? Gerçekten şaşkınlıkla izliyoruz. CHP'yi tehdit ediyor. Senin CHP'ye gücün yetmez. Ağababaların da uğraştı. 90 yıllık partimize kimsenin gücü yetmedi. Darbecilerin gücü yetmedi, senin gücün yeter mi?"

ŞEFFAFLIK YASASINI ELEŞTİRDİ

CHP Genel Sekreteri, hükümetin çıkaracağı Şeffalık Yasası'na da tepki gösterdi. Paketin içinde yer alan İmar Yasası'na da atıfta bulunan Gürsel Tekin, şöyle konuştu: "Ortada 17-25 Aralık gibi bir rezalet var. Danışmanları yasa çıkaralım bir paket yapalım. İçeriği önemli değil. Bu pakete abisi de tahammül edemedi. 'Zamanı mı bu paketin' dedi. Bu pakette; İmar Yasası da var. Siyasetten men ediliyor. Silah alamıyorsunuz. Kaçak sarayın mührü fethedilirken, kime ceza keseceksiniz? Konak'ta herhangi bir vatandaş imara uygun olmayan bir yapı yaptığında, mühürlemesi lazım. Başkanın yapacağı iş savcılığa bildirip ciddi ceza vermesidir yargının. Bu ceza verildi mi? Kaçak sarayı paketin içine koymuşlar. Şeffaflığa bak. Bunu buradan aklayacaklar. Paşazade efendi Çamlıca semalarında oturuyor, Kısıklı semalarında. Oradan oraya camiye gitmesi için tünel yapılacak. Bunu da bu paketin içine koymuşlar. Üçüncüsü, son 5 yıldır bu imar çetesi kupon arsa lobisi, büyükşehirlerin tamamında kamuya ait yerleri adeta kendi yandaşlarına, kısmen çocuklarına kısmen damatlarına, -hayatınızı kurtarmak istiyorsanız AK Partililere damat olun- peşkeş çektiler. İzmir'de bakanlıklara ve milli emlağa ait yerler de tahsis ve talan edilmiştir. Biz bundan sonra ranta kafaları çalıştığı için, imar dönüşümlerine yüzde 40 devlete alacaklarmış. Kaldı mı yer? Nerede alacaksınız? Ulaştırma Bakanı çıktı, Yeşilköy ve havaalanı civarında yapılaşmaya izin vermeyecekmiş. Hava haritasından bakın o civarda nefes alabileceğiniz yer var mı? Bunlar korkuyor, siz korkmayın. Gazeteciler, yazarlar korkmayın. Kim korkuyorsa CHP'ye gelsin, size sahip çıkacağız. Bu paketin içinde sözde imar affı ve kaçak saray var mı? Bunlara cevap istiyorum."

"VELİ AĞBABA, HIRSIZLIK MI YAPTI, ÇETE Mİ OLUŞTURDU?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında, Yasin El Kadı hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle savcılığın fezleke hazırlamasını da sert bir dille eleştiren CHP Genel Sekreteri Tekin, "Yargı paketinin içinde makul şüphe. Genel Başkan Yardımcısı Veli Başkan hakkında fezleke hazırlanmış. Uluslar arası terör örgütüne finansman sağlayan bir zat-ı muhterem hakkında iki cümle kullanmış. O savcıya sesleniyorum; bugüne kadar birçok dünya liderlerine olmayan lafları söyledi. Niye fezleke göndermediniz? Göndermezseniz şerefsiz, haysiyetsizsiniz. Bir siyasetçi, en meşru hakkını kullanacak, ona fezleke göndereceksiniz. Hırsızlık mı yaptı, çete mi oluşturdu, devleti mi soydu? Ne yaptı? Ülkenin geldiği manzaraya bak. Boş bakan da çıkmış CHP'yi tehdit ediyor. Soruyorum; senin makamını bir bakan tarafından basıldı mı basılmadı mı? Basıldıysa hangi gerekçeyle basıldı. İki; bu şeffaflık yasasında kısıklı camlıca arasında tünel var mı yok mu" diye konuştu.

"OLABİLECEKLERİN TEK SORUMLUSUSUN, BEDELİNİ SEN ÖDERSİN"

Başbakanın CHP'yi kutsal değerlere hakaret etmekle suçlamasına da sert bir tepki veren Gürsel Tekin CHP'nin başına bir şey gelirse bunun sorumlusunun Başbakan Davutoğlu olacağını öne sürdü. Tekin, "Şimdi Başbakan çıkmış, 'Ey CHP kutsal değerlerimize hakaret ediyor' diyor. Size ne diyeyim ben Allah aşkına. Hz. Muhammed'i de dini de ağzına almayın. Her tarafınız kirlenmiş. Bir güruh Cumhuriyet'e saldırırsa tek sorumlusu sensin, bunu unutma. Ona buna çamur atarken, olabilecek tek sorumlusu sensin, bunun bedelini de sen ödersin" dedi.

"DÜŞÜK YOĞUNLUKLU SAVAŞ YAŞANIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olmasını da değerlendiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşük yoğunluklu bir savaş yaşanıyor. 15 gündür iç savaş var. Kim olduğu belli değil. Bingöl'de bir olay oldu. İki emniyet mensubu şehit oldu. Bunun failin bulunabildi mi? Çık açıkla ey Davutoğlu. İstanbul'da patlayan 9 bombanın nereden geldiğini bilemezsiniz, Silopi'de olanları çözemezsiniz. ya da iki şey var; bir düşük yoğunluklu savaş yaşanıyor. Bunu müzakere edecek. ya da 17 Aralık oylanacak, komisyona nasıl müdahale ettilerse, milletvekillerine de müdahale edecek. Atanmış başbakan rahatsızlığını ifade etmiş değildir bu konuda. Hükümet sözcüsü çıkışta bizim beklentilerimize yanıt verir umarım." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Gürsel Tekin İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
title