Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak mitinginde alanı dolduran kalabalığa hitap etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak mitinginde alanı dolduran kalabalığa hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Benim size sözüm var. Ben kul hakkı yemem, kul hakkı da yedirtmem. Kim kazanıyor ve alın teri döküyorsa ona hakkını vereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Seçimler öncesinde Zonguldak'ta halka hitap etti. Sahneye çıkarken "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz Türkiye'yi değiştireceğiz. Türkiye'ye barış getireceğiz. Zonguldak, dünyanın ve Türkiye'nin en önemli kentlerinden bir tanesidir. Zonguldak; karaelmasın başkentidir" dedi.

"ECEVİT'İN BAŞKENTİ ZONGULDAK"

Zonguldak'ın alın terinin başkenti, emeğin başkenti olduğunu ifade eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizi asla ayırmadık. Gönlümüzün bir yerinde mutlaka bir Zonguldak vardır. Zonguldak alın terinin başkentidir. Sözlerime başlarken dedim ki 'Türkiye'yi değiştireceğiz.' Neden bunu söyledim. Huzurlu, barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi yaşayacağız dedim. Madencileri seviyorum. Madencilere inanıyorum. Her kuruşun hakkını onlar verirler. Hangi şartlarda, hangi koşullarda çalıştıklarını biliyorum. Sizi anlamak için yerin metrelerce altında sizinle yılbaşını kutladım" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ YAŞANABİLİR BİR ÜLKE YAPACAĞIZ"

AK Parti hükumetini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 milyon 200 bin işsiz ile 17 milyon yoksul olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Bu millet bu iktidara 13 yıl kredi açtı. Millete dediler ki; 'Yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz' dediler. 13 yılsonunda geldiğimiz tablo şu; 13. yılın sonunda nereye geldik. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Adama sormazlar mı 'Sen 13 yılda ne yaptın?' 17 milyon yoksulumuz var. Sormazlar mı adama '13 yılda ne yaptın arkadaş sen?' 17 milyon yoksul 3 milyon 750 bin hanede yaşıyor. 13'üncü yılın sonunda borç batağında olan 5 milyon vatandaşımız var. Sormazlar mı adama '5 milyon neden borç batağında?' Aylık geliri bin liranın altında emeklimiz var. Sormazlar mı adama 'Bu adam bu parayla nasıl geçinecek?' 350 bin atama bekleyen öğretmenimiz var. Üniversiteyi bitirmiş, artık çocuklarımıza ders vermek istiyor. 13 yılda 200 bin derslik ihtiyacını neden karşılamadın' diye sormayacak mıyız? İzledikleri yanlış dış politika sonucunda 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyar dolar ödüyoruz. Tablo bu. Bu tabloyu daha farklı bir şekilde ortaya koyabiliriz. Bu tablo Türkiye'nin nasıl bir manzara ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Onu bunu kötülemekten değil, biz Türkiye'yi nasıl yaşanabilir bir Türkiye haline getireceğiz, bunun mücadelesini veriyoruz."

"HERKES KALKINMADAN HAK ETTİĞİNİ ALACAK"

Refahın topluma yayılacağını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye iki bayramda emekli ikramiyesi vereceğini de söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Refahın topluma yayılmadığı, refahın tabana yayılmadığı bir toplumda barış ve huzur olmaz. Refah tabana yayılacak. Herkes büyümeden kalkınmadan payını alacak. Ne diyordu Ecevit, 'Ne ezilen, ne ezen. İnsanca hakça bir düzen' diyordu. Herkesin büyümeden, kalkınmadan hak ettiği geliri aldığı düzendir. Dedim ki 'Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğim' dedim. Söz Kılıçdaroğlu, söz namus sözüdür. Birer maaş ikramiye vereceğim. Kıyameti koparıyorlar, 'Birer maaş ikramiye nasıl verirsin' diyorlar. Sanırsın ki emekli ayda 10 bin lira maaş alıyor da telaşlanıyorlar. Verdiğiniz para ne Allah aşkına. Ben mütevazı bir insanım. Ben sizden birisiyim. Asla unutmayın. Benim yatlarım, katlarım falan yok. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmiyor. 7 kardeştik, içlerinden üniversiteyi bitiren bendim. Okudum, çalıştım, emekli oldum. Siyasete atıldığımda da bütün mal varlığımı internet siteme koydum. Dolayısıyla sizden, halktan birisiyim. Acılarınızı, zorluklarınızı biliyorum. Annelerin dramlarını biliyorum. Utanmadan, parayı nereden bulacaksın diyorlar. Sen kaçak sarayına para bulurken, konu emekli olunca mı kaynak soruluyor? Onlar size diyorlar ki 'Kaynak yok.' Bu ülkede 11 milyon emekli var. Bir fire istemiyorum. 11 milyon emekli gücünü göstersin. 'Yeter artık' desin. Bu millet geçinemiyor. Bir emekli düşünebiliyor musunuz? Ramazan ve Kurban Bayramı'nda torunlarından kaçacak. Bu milletin emekliye vefa borcu var. Emekli oldular, insan gibi yaşamak, alışveriş yapmak istiyorlar. Bayramı huzur içerisinde geçirmek istiyorlar. Ben bunu söylüyorum 'Parayı nereden bulacaksın' diyorlar. İlk Ramazan Bayramı'nda kaynak nasıl bulunurmuş onlara göstereceğim."

KILIÇDAROĞLU'NDAN ESNAFLARA "OY VERİN" ÇAĞRISI

Esnaflara da çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Esnaf var dükkanlarında çalışıyor. Esnaf diyelim çalıştı. Emekli oldu, aylıkla geçinemiyor. Dükkanına devam ediyor. Ona 'sen misin çalışan' deyip, emekli aylığından yüzde 15 kesiyorlar. Çalışanı cezalandırıyorlar. Sözüm söz emekli aylıklarınızdan bir kuruş kestirmeyeceğim. O sizin hakkınızdır. Diyelim ki esnaf dükkan açtı, 2 ay primini ödeyemedi. Zorluk oldu, borç oldu ödeyemedi. Hastalandığında hastaneye gittiğinde bakmıyorlar. Borcu var diyorlar. Son seçime kadar gittin AK Parti'ye oy verdin. Sen hak etmediğin bir muamele ile karşı karşıyasın. Gel beraber insanca yaşanan bir Türkiye'yi inşa edelim. Ayrılık gayrı olmadan beraber yürüyelim. Bütün esnaflara çağrı yapıyorum. Emeklilerle birlikte gelin yaşanabilecek ve güzel bir Türkiye'yi beraber inşa edelim. Emekliye iki maaş ikramiye verince, sanki emekli maaşını alacak doğru İsviçre'deki banka hesabına yatıracak. Verdiğimiz para 1000 liraysa üstüne 1000 lira yahu. Emekli bu parayı ne yapacak, gidecek bakkaldan, esnaftan alışveriş yapacak. Ekmek, alacak simit alacak. Belki imkan olursa lokantada yemek yiyecek. Emekli, esnaf kazanacak. Kim kaybedecek hortumcular kaybedecek. Onların derdi o."

"BİZİM PROJELERİMİZ AKILCI"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün projelerinde ayrıntıları düşündüğünü ve projelerinin akılcı olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Bizim projelerimiz akılcı projelerdir. Bir şeyi yapıyorsak bütün ayrıntılarını düşündük. Dükkan kapatan binlerce esnaf var. Demek ki onları kazanacağız. Taşeron işçileri var. Taşeron şu; 'diyelim ki Zonguldak hastanesinde temizlik işi yapacak. Gidiyorlar bir tane taşeron buluyorlar. 'Temizlik işini sen yapacaksın' diyorlar. Aybaşı gelince ben sana para vereceğim, sen de ödeyeceksin. 21. Yüzyılda çağdaş köle. 800 bin taşeron işçisi var. Sendika hakkı yok. Hastalanma hakları bile yok. Ben diyorum ki 'Taşeron işçiliği kaldıracağım, herkes kadrolu işçi olacak, çalışacak.' Ne diyorlar 'Parayı nereden bulacaksın?' Hayatımda duyduğum en saçma soru. Zaten sen taşerona parayı veriyorsun. Ben ne diyorum, taşeronu kaldırıyorum. Devlete doğrudan götür, işçiye ücretini ve aylığını ver. Devede yükü yok. Tam tersine devletin kazancı var. Taşerona para öderken yüzde 18 kdv ödüyor. Bu para devletin cebine kalıyor. Biz emek diyoruz onlar yandaş diyor. Biz çalışan üreten diyoruz, onlar malı götüren diyorlar. Herkes kazanacak."

"SİZE SÖZÜM VAR KUL HAKKI YEMEM"

Alın teri döken herkesin hakkını vereceklerini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halka da şöyle söz verdi:

"Benim size sözüm var. Ben kul hakkı yemem, kul hakkı da yedirtmem. Kim kazanıyor ve alın teri döküyorsa ona hakkını vereceğiz. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında demektir. Ben Ankara'da vicdan var mı yok mu sormak isterim. Karşıma çıksalar sormak isterim. Çıkmıyorlar. 200 lira ile aile nasıl geçiniyor. Asgari ücreti 1500 lira yapacağım dedim. Maliye Bakanı diyor ki 'Asgari ücretin 1500 lira olması işçiye zulüm 'diyor. Bende Zonguldak meydanından sesleniyorum 'Arkadaş sen 14 bin lira alırken zulüm olmuyor da 1500 lira verince mi zulüm oluyor.' Asgari ücretin şu anda ne kadar olduğunu bile bilmiyorlar. Ben söyleyeyim 949 lira. Diyelim ki beş kişilik aile. Günde sadece üç öğün bir simit yiyip bir çay içseler. Aylık ediyor 900 lira. Geriye kalıyor 49 lira. Ben o adamlara sormak istiyorum. Allah aşkına o adamlarda vicdan var mı ya? Bu adam 49 lirayla ne yapsın. Bir Allah'ın kulu onlardan (iktidardan) biri çıksa da bunu anlatsa, biz anlasak ya. 1500 lirayla bırak asgari ücretli nefes alsın. Bu asgari ücretten vergi de almayacağım. Sizin hakkınızı savunan tek bir lider var. Onun adı CHP'dir."

"TÜRKİYE'Yİ YARI AÇIK CEZAEVİNE ÇEVİRDİLER"

Tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunanların sayısının 5 milyona ulaştığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Borç batağında 5 milyon vatandaşımız var. Tüketici kredisi ve kredi kartı borcu dolasıyla 5 milyon vatandaş zor durumdadır. 1 milyon 250 bin vatandaş taahhüttü ihlal neticesinde mahkemeye verildi. 98 bin vatandaşımız 3 ay hapse girdi ve çıktı. 500 bine yakın vatandaşımız hapse girmek için sıra bekliyor. Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiler. İtiraz ediyorlar ya bize 'parayı nereden bulacaksın' diye. Ama Kılıçdaroğlu'nun şu projesi yanlıştır diye itiraz edemiyorlar. Bütün projeleri hayata geçireceğim. Her evde tencere kaynayacak. Bu ülkeme canım feda olsun. Ülkem için her şeyi yapacağım. Onların siyaset anlayışı ile bizim siyaset anlayışımız arasında 'Ağrı' dağı kadar fark var. Ben çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağım dediğimde koro halinde bağırıyorlar. Sen yata 1.25 kuruşa mazotu verince güzel de çiftçiye 1.5 lira verince mi soruyorsun? Ne gelirse gelsin çiftçiye sözüm var mazotu 1.5 liradan vereceğim. Emekliye ilk Ramazan, ilk Kurban bayramında birer maaş ikramiyeyi kesinlikle vereceğim. Benim söylemem bunlar. Slogan atıyorsunuz 'Başbakan Kemal' diye. Bunu yapmak için 7 Haziran geliyor. Sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken, yanınızda bir kişi daha getirin CHP'ye, altı oka gelin 'Evet' mührünü basın. Yeni bir Türkiye'ye beraber 'Merhaba' diyelim. Söz mü, söz verdiniz" dedi.

"TTK'YA EN AZ 5 BİN İŞÇİ"

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) eski görkemli günlerine ulaştıracaklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kuruma en az 5 bin işçi alacaklarının da sözünü verdi. Kılıçdaroğlu, mitingi şu sözlerle tamamladı:

"TTK'yı eski görkemli günlerine ulaştıracağız. En az 5 bin kişi yeniden istihdam edeceğiz. Benim ülkemde işsiz var mı, çalışan var mı? Niye dışarıdan kömür getiriyorum. Temiz ahlak eksik. Mevcut siyaset cebini düşünüyor. Benim derdim vatandaşın refahıdır. Vatandaşın çalışması, rahat etmesi, üretmesi ve kazanması için yapıyorum. Önce halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek. Eski anlayışlarımızı da bir tarafa bırakalım. Yeni bir düzen, hakça bir düzen. Bunun mücadelesini veriyorum, bunun için sizden destek istiyorum. Demokrasidir isteyen istediği partiye oy verir. 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksulun olduğu, 2 milyon Suriyeli'nin olduğu, yolsuzluğun gizlenemediği, kul hakkının yendiği bir Türkiye'de, 77 milyon yurttaşımın hortumcular hariç oyunu istiyorum. Et ve Balık kurumunu değiştiriyoruz. Et ve Süt kurumu yapacağız. Türkiye'de her alanda güzel şeyler yapacağız. Bir ülkenin güçlü olmasının yolu üretmekten geçer. Üreten Türkiye güçlüdür. Üreten Türkiye istihdam oluşturur. O nedenle üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz. Ben saman ithal eden ülke olmak istemiyorum. Hollanda'dan 120 milyar dolar tarım ürünü ithal eder. Toprak mı eksik, insan mı eksik, eksik olan hesap vermekten korkar olan siyaset, eksik olan temiz siyaset."

Konuşmasının sonunda halka karanfil dağıtan Kılıçdaroğlu, bir de beyaz güvercin uçurdu. CHP Zonguldak Milletvekili adaylarıyla poz veren Kılıçdaroğlu, Zonguldak'tan ayrılacak. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title