Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Örgütlü toplum olduğumuz zaman hem sesimiz daha gür çıkar, hem de haklarımızı daha iyi arayabiliriz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Örgütlü toplum olduğumuz zaman hem sesimiz daha gür çıkar, hem de haklarımızı daha iyi arayabiliriz" dedi.

Çerkezköy'deki Arçelik Kurutma ve Elektrik Motorları İşletmesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, 10 dakikalık tanıtım sunumu yapıldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra fabrikanın üretim ünitesini gezdi. Ziyaretin bu bölümüne basın mensupları alınmadı.

İşletmede işçilerle yemek yiyen Kılıçdaroğlu, çalışanlarla sohbet etti.

Fabrikada Türk-Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak'la görüşen Kılıçdaroğlu, "Birşeyi çok iyi öğreneceğiz; Demokrasilerde örgütlü toplum olmak gerekir. Örgütlü toplum olduğumuz zaman hem sesimiz daha gür çıkar, hem de haklarımızı daha iyi arayabiliriz. Sendikacılık, örgütlü toplumun ana omurgasıdır. Sizi destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çıkışta fabrika işçileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu'na, ziyaret sırasında, CHP Genel Başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Umut Oran ve bölge milletvekilleri eşlik etti.

-"Sanayiciye önem veriyoruz"-

Daha sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, üreten ülkenin sanayiye önem verdiği gibi bilime de önem verdiğini söyledi.

"Türkiye kendi bölgesinde lider ülke olacaksa bunun yolu üretimden geçer" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin geleceği açısından sanayicinin büyük görevler üstlendiğine inandıklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Çerkezköy'ün Trakya'nın önemli bir sanayi merkezi olduğunu, İstanbul'a ve Avrupa'ya yakınlığının bir avantaj sağladığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz CHP olarak sanayiciye önem veriyoruz ve buna inanmanızı istiyoruz. Geçmişte şöyle bir algı vardı; 'CHP, iş dünyasına mesafelidir' diye. Şimdi o mesafeleri kaldırdık. Biz artık bu ülkenin çağdaş uygarlığa ulaşması için ortak çaba harcaması gereken kişileriz. Siz sanayici, biz siyasetçi olarak. Sizin önünüzde varsa engeller o engelleri kaldırmak da bizim görevimiz. Bu konuda CHP olarak üzerimize düşeni yaparız yeterki sizler üretin ve istihdam yaratın. Çünkü ülkenin kalkınmasına katkı yapacak kişiler sizlersiniz. Az önce bir fabrikamızı gezdik, işçilerle yemek yedik. Fabrikada yapılan yatırımları gösterdiler bize."

Türk insanının yaratıcı ve çalışkan olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siz, huzurlu bir ortam, barış içerisinde bir Türkiye istiyorsunuz. Barışın, demokrasinin egemen olduğu, özgürlük alanlarının geniş olduğu bir ülkede daha rahat üretim yapabileceğinize inanıyoruz. Bunun yolunun da açılması lazım. Sizin önünüzde sadece ekonomik değil siyasi engeller de var. Biz, bir sanayicinin telefonlarının dinlemediğinden emin olmasını isteriz. 'Ben iktidarı eleştirdim. Bunun içi ertesi gün vergi müfettişleri gelip bana ceza kesecekler' kaygısı taşınıyorsa orada da olmaz. Bu olmazları kaldırmamız lazım. Daha demokratik, özgürlükçü, kadın-erkek eşitliğinin sağlandığı ortamı beraber yaratmak zorundayız. Biz bunu yaratmak zorundayız." - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title