Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sakarya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir PKK terörü vardı şimdi bir de IŞİD terörü çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir PKK terörü vardı şimdi bir de IŞİD terörü çıktı. İkisini de lanetliyoruz. İkisi de doğru değil. Bu ülkede acının, kanın ve gözyaşının yeri olmamalı. Beraber, huzur içinde yaşamalıyız. Sevgili anneler size sözüm söz, bu terör belasından Türkiye'yi kurtaracağım" dedi.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Ortaköy Mahallesi'nde partisince düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, ülkeye huzuru, refahı, hakça bölüşmeyi getireceğini belirterek, herkesin huzur içinde olacağını, geleceğe umutla bakacağını söyledi.

Son 13 yılda Türkiye'nin huzursuz bir toplum olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Son 13 yılda çok ayrıştırdılar bizi bölündük. Selam veremez hale geldik" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde Türkiye'de terörün olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Her gün fidan gibi çocuklarımız geliyor, şehit haberleri geliyor. Hepimizin yüreği kan ağlıyor. Ben bu ülkede her annenin kendi çocuğunu huzur içinde askere göndermesini istiyorum. Çocuğum gelir mi gelmez mi diye kaygı duymayacak, duymamalı da zaten. Bu ülkeyi terör belasından kurtarmak zorundayız. Bir PKK terörü vardı şimdi bir de IŞİD terörü çıktı. İkisini de lanetliyoruz. İkisi de doğru değil. Bu ülkede acının, kanın ve gözyaşının yeri olmamalı. Beraber, huzur içinde yaşamalıyız. Sevgili anneler size sözüm söz, bu terör belasından Türkiye'yi kurtaracağım."

Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerin devlette nereye müracaat edeceğini bilmediğini, CHP iktidarında başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulunu kuracaklarını belirterek, böylece şehit yakınları ve gazilerin nereye başvuracaklarını bilmesi gerektiğini, şehit yakınları ve gazilerin, milletvekilleriyle aynı sağlık haklarından yararlanacağını vurguladı.

"Çözüm, çözüm dediler sora kalktılar dediler ki PKK bizi kandırmış. Sen çocuk musun ya. Sen ülkeyi yönetiyorsun" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir sürü yargılamalar oldu, 'efendim paralel bizi kandırdı'. Ya siz çocuk musunuz, devleti, ülkeyi yönetiyorsunuz. Esad bizi kandırdı. Sen neden kanıyorsun kardeşim, vatandaş yetki verdi sana ülkeyi adam gibi yönet diye. Şu anda Türkiye'de bir yönetim boşluğu var. Kimin Türkiye'yi yönettiği belli değil" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na konuşmasının ardından Ortaköy Mahallesi muhtarı İsmet Topal tarafından köy tarihçesini anlatan tablo hediye edildi.

"Halktan ve haktan yana düzen kuracağız"

Buradan Geyve ilçesine geçen Kılıçdaroğlu Eşme Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin huzuru ve geleceği için beraber olunması gerektiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu, eski alışkanlıları bir tarafa bırakıp 1 Kasım'da seçime düşünerek gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "13 yıl yetki verdiniz, hangi derdinizi çözdüler? Kendileri köşeyi döndüler, benim köşeyi dönmek gibi merakım yok. Ben, vatandaş zengin olsun, cebi para görsün, her evde huzur, bereket olsun, tencere kaynasın, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyorum" diye konuştu.

Siyasi partilerin "CHP gelince sosyal yardımları kesecek, CHP'ye oy vermeyin, dolar ve faiz yükselecek, işsizlik artacak" şeklinde propaganda yapabileceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Allah büyük, bunların hepsi bunların iktidarında oldu. Dolar da işsizlik de faiz de arttı. Bunların hepsini kaldıracağım, bu düzeni değiştireceğim, halktan ve haktan yana düzen kuracağız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na burada Ayşe Yavuz tarafından Eşme Üzümü ve Geyve Ayva'sı hediye edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title