Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir mitingi - detaylar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu) Seçildiği gün göreceksiniz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ) Seçildiği gün göreceksiniz. Ortadoğu'ya el atacaktır. Müslüman, kanını akıtmayacaktır. Barışı ve huzuru getirecektir. Ben buna yürekten inanıyorum" dedi

Eskişehir'in Sivrihisar ve Mahmudiye ilçelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle geldiği Odunpazarı Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, mücadeleyi vatandaşlarla beraber yapacağını belirterek, "Çocuklarımız için, ülkemiz için, bayrağımız için, daha güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.

İlk önemli adımın Eskişehir'de atıldığını ifade eden Kılıçdaroğu, şöyle konuştu:

"Yılmaz Hoca'yı büyükşehir belediye başkanı olarak seçtiniz. Bütün Eskişehir'e yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir'i bir dünya markası haline getirdi, bir Türkiye markası haline getirdi. Recep Tayyip Erdoğan'a söylüyorum, tabi. Eğer sen, yerel yönetimlerde halka nasıl hizmet verilir, öğrenmek istiyorsan, senin belediye başkanların öğrenmek istiyorsa, adres Yılmaz Büyükerşen. Yerel yönetimlerle ilk toplantımızı Eskişehir'de yaptık. Belediye başkanlarımıza söyledik, 'gelin bakın Yılmaz Hoca, Eskişehir'i nasıl yapmış, nasıl çağdaş bir kent haline getirmiş'. Onun yaptığı bütün emeği, çabayı, bizim belediye başkanlarımıza gösterdik."

-"En az üç kez düşünün"

Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta ikinci önemli adımı atacaklarına değinerek, sandığa gideceklerini ve cumhurbaşkanını seçeceklerini bildirdi.

Sandığa giden vatandaşlara seslendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Düşünün, bir düşünün, iki düşünün, üç düşünün. Neden 'en az üç kez düşünün' diyorum? Bir, nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı? Cumhurbaşkanı koltuğuna oturacak kişinin nitelikleri neler olmalı? Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakacaksak, bunun üzerinde düşünmek zorundayız. Önce cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Hiçbir siyasi partinin üyesi olmaması lazım. 76 milyon yurttaşa eşit mesafede olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Böyle birisi var mı? Adı, Ekmeleddin İhsanoğlu. Hiçbir siyasi parti üyesi değil. 14 siyasi parti, onu destekliyor. İlk kez Türkiye'de 14 siyasi parti, bir cumhurbaşkanı adayını destekliyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Demokrasimiz açısından çok önemli bir gelişme. İki, bu yetmez. Yine düşüneceğiz. Seçeceğimiz, cumhurbaşkanı adayının yani cumhurbaşkanının yüksek ahlaki değerlere sahip olması gerekir. Bunda anlaşıyor muyuz? Yüksek ahlaki değerlere sahip olmak şu demektir. Bir, halkına yalan söylememek demektir. Halkına yalan söyleyen politikacı halkını kandırıyor demektir. Ahlaki değerleri erozyona uğramış demektir. O nedenle söylüyorum. Cumhurbaşkanının yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım."

-" Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir itibarı var"

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının geçmişinin temiz olmasının gerektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanının arkasında bir toplu iğne ucu kadar kara leke olmaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Özetle sabahın köründe, oğluna telefon edip 'evladım, paraları sıfırlayın' dememesi lazım. Bu da yetiyor mu? Yetmiyor. Cumhurbaşkanının sadece kendisi değil, ailesiyle beraber de bir portre vermesi lazım. Çocukları, eşi, nedir, ne değildir? Toplumda saygınlığı var mı, yok mu? Bu çerçevede de değerlendirilmesi lazım. Oğlu telefon ettiği zaman babasına, 'babacığım, 10 milyon dolar getirdiler alayım mı?', 'Sakın alma, ne kadar söz verdilerse o kadarını getirmek zorundalar. Nasıl olsa kucağımıza oturacaklar' dememesi lazım. Aile boyu batağa batmamak lazım. Aile boyu kirlenmemesi lazım."

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının itibarlı birisinin olması gerektiğinin altını çizerek, hem batıda hem doğuda itibarının olması gerektiğini belirtti.

"Cumhurbaşkanı adayı itibarlı olacak ki konuştuğunun bir ağırlığı olsun" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir itibarı var. Bakınız Ortadoğu'yu görüyorsunuz. Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. Irak'ta kan gövdeyi götürüyor. Müslümanlar, birbirini öldürüyorlar. Birisi 'Allah, Allah' diye saldırıyorlar, öbürü de 'Allah, Allah' diye saldırıyor ve birbirlerini öldürüyorlar. Ellerine silahı Recep Tayyip Erdoğan, veriyor. Bunu herkesin bilmesini isterim. Diyor ki 'biz silahları Türkmenler'e gönderiyoruz. İnanıyor musunuz? Türkmenler'e gönderiyorsan, Türkmenler neden kaçıyorlar? Hiçbir silah yok ellerinde. El-Kaide'ye ve IŞİD'e gönderdi. Besledi kargayı, o da oydu gözünü. Geldiğimiz nokta bu. IŞİD'ı eleştirmiyor. Hiç eleştirmiyor."

"Cumhurbaşkanı olacak birisi o ülkede başbakanken ve onun 49 görevlisi, dışişleri elemanı rehin tutulurken bu, nasıl meydanlara çıkıyor, 'bana oy verin' diyor" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sen önce git oradaki vatandaşı kurtar. Kurtarabiliyor mu? Unutmuşlar onları. Rehin alınmış, unutmuşlar. Teslim olmasını isteyen, Recep Tayyip Erdoğan... Onun, başbakanlığı döneminde Musul Konsolosluğu önündeki Türk bayrağı, IŞİD tarafından indirildi. Doğu Anadolu'da da bayrağımız indirildi. Cumhurbaşkanı seçeceğimiz kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını temsil edecek. Onun için çok temiz olması lazım. Onun için bilgili olması lazım. Onun için ahlaklı olması lazım. Onun için deneyimli olması lazım. İyi bir yönetici olması lazım. Peki, Ekmeleddin İhsanoğlu, iyi bir yönetici mi? 57 İslam ülkesini yönetti. Kudüs'te kendisine 'Kudüs Nişanı' ödülü verildi. Neden biliyor musunuz? Filistin'deki iç kavgayı engelledi ve önledi. Ortadoğu'da akan kanın durması lazım. Onun için Ortadoğu'da sözünün ağırlığı olan birisi olması lazım. O kişi, Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Seçildiği gün göreceksiniz. Ortadoğu'ya el atacaktır. Müslüman, kanını akıtmayacaktır. Barışı ve huzuru getirecektir. Ben buna yürekten inanıyorum. Bakınız kan gövdeyi götürüyor, bir tek ülke bile gelip Türkiye'ye, 'yahu, şuradaki olayları engellemek için acaba siz araya girer misiniz? Aracı olur musunuz?' demiyor. Oysa, eskiden Ortadoğu'da bir olay olduğunda ilk başvurulan adres Türkiye Cumhuriyeti'ydi. Şimdi kimse gelmiyor. Nereye gidiyorlar? Mısır'a gidiyorlar.

Diyor ki, 'Kılıçdaroğlu, IŞİD'i fazla dillendiriyor'. Dillendirmeyeyim mi? Camiler, bombalanıyor. Sözde Müslüman geçiniyor ya, tık yok. Hazreti Yunus'un türbesi bombalandı. Beyefendide yine tık yok. Hadi orası için tık yok, İstanbul'da Caferi yurttaşların gittiği cami kundaklandı, Kur'an yakıldı. Bizim bir milletvekilimiz aldı, yanan Kur'an'ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsüne getirdi. Beyefendide yine tık yok. Neden? Dindar değil, din tüccarı. Din tüccarı olduğu için böyle. Bu topraklarda huzur isteyeceğiz."

-"Hiçbir lider, Erdoğan ile aynı fotoğrafın içine girmek istemiyor"

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı olacak kişinin devletin sigortası olması gerektiğini vurguladı.

Devletin tepesinde kavganın olamayacağına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"O ne diyor, 'Oturacağım oraya, Başbakan'ı çağıracağım, her şeyi ben yürüteceğim'. Bu kavgaya davetiye çıkartmaktır. Onun için söyledim. Bir değil, iki değil, üç değil, en az dört kez düşünmemiz lazım oy verirken. Devletin tepesinde kavga istiyorsak, adres belli Recep Tayyip Erdoğan'a git, oyunu ver ama 'devletin tepesinde kavga olmasın, devlet sağlıklı yönetilsin' diyorsan yine adres belli Ekmeleddin İhsanoğlu. O diyor ki, 'Ben devletin sigortası olacağım. Devlette kavga olmaz, kavga yapmayacağım'. Onun için hep beraber düşünmeliyiz, sandığa giderken. Bir şey daha söyleyeyim batıya bakın hiç kimse, hiçbir lider, Erdoğan ile aynı fotoğrafın karesine girmek istemiyor. Doğuya bakın hiçbir lider, Erdoğan ile aynı fotoğrafın içine girmek istemiyor. Çünkü diyorlar ki 'şaibeli bir kişiyle ben nasıl yan yana fotoğraf çektiririm'. Onun için söyledim cumhuriyetin başkanı olacak kişi yani cumhurun başkanı olacak kişinin temiz olması lazım. Ahlaklı olması lazım. Kirli olmaması lazım. Düzgün olması lazım. Tarafsız olması lazım. Bilgili olması lazım."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title