Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Manisa'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da zirai don nedeniyle bağlarda oluşan zararın karşılanması için Bakanlar Kurulu'nun bir an önce çözüm bularak, çiftçinin rahatlatılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da zirai don nedeniyle bağlarda oluşan zararın karşılanması için Bakanlar Kurulu'nun bir an önce çözüm bularak, çiftçinin rahatlatılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Manisa'da düzenlediği mitingin ardından, parti otobüsüyle Saruhanlı ve Akhisar ilçelerini ziyaret etti.

Saruhanlı şehir merkezinde vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, bir çay bahçesinde mola vererek, bir süre ilçe sakinleriyle sohbet etti. Kılıçdaroğlu, kendisinden çiftçinin sorunlarını dile getirmesini isteyen bir vatandaşa, "Gittiğim her yerde dile getiriyorum. Bugün sabahtan Balıkesir'de, öğleden sonra Manisa'da hep çiftçinin sorunlarını anlattım. Anlatmaya da devam edeceğim" karşılığını verdi.

-"Çiftçinin rahatlaması lazım"

Kılıçdaroğlu, nisan ayında yaşanan zirai dondan en büyük zararı gören Saruhanlı'daki bağ alanlarında da inceleme yaptı.

Ziyaret ettiği bir bağda CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'den bilgi alan Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Burada gerçekten ciddi bir don vakası yaşanmış, gözle görülüyor, elle tutuluyor. Ziraat mühendisi arkadaşların, bu gözeneklerin önümüzdeki yıl bile açacağı konusunda ciddi endişeleri var, dolayısıyla Bakanlar Kurulu'nun bir an önce toplanıp buna bir çözüm üretmesi, çiftçinin rahatlaması lazım. Bu tabii bir afet, çiftçinin elinde olan bir şey değil. Bankalara borçlanmış, zaten dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor, gübre zaten çok pahalı. Borç yükü altına girmiş, dolayısıyla bu süreçte çiftçinin rahatlatılması lazım."

Kılıçdaroğlu, Manisa'da yetiştirilen Sultaniye üzümünün dünyada çok önemli bir marka olduğuna da işaret ederek, "Hükumetlerin çiftçilerin rahatlaması için elinden gelen tüm çabaları göstermesi lazım. Banka kredilerinin ertelenmesi, TARSİM'in doğrudan çiftçiye ödeme yapması lazım. Eğer bunlar yapılabilirse bir parça en azından bir parça çiftçi rahatlamış olur. Belki 1-2 yıl biraz daha rahat nefes almış olacaktır" dedi.

-Akhisar'da mini miting

Saruhanlı'nın ardından Akhisar ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Yapılacak seçimde, vatandaşlardan CHP'ye oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız için bayrağımız için Kuvayi Miliye için 17 milyon yoksulun yoksulluktan kurtulması için 6 milyon 200 bin işsizin işsizlikten kurtulması için 2 milyon Suriyeli'nin Ortadoğu'da barışı sağladıktan sonra Suriye'ye gönderilmesi için 'evet' diyeceğiz. Çitçinin mazotunu 1,5 lira yapmak, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vermek için esnaf kazansın, çiftçi kazansın diye 'evet' diyeceğiz. Hortumcular siyaset sahnesinden sürülsün diye 'evet' diyeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title