Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarında kimsenin ikinci sınıf vatandaşı olmayacağını belirterek "Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak ve birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarında kimsenin ikinci sınıf vatandaşı olmayacağını belirterek "Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak ve birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getireceğiz" dedi.

Roman vatandaşların yaşadığı Tepecik Mahallesi'ndeki Hıdırellez kutlamalarına katılan Kılıçdaroğlu'nu davul ve zurnaların eşliğinde karşılandığı mahallede vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.

Kurulan platformda Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın performansını takip eden Kılıçdaroğlu, kendisi için bestelenen bir parçayı da dinledi.

Burada Roman vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 4 milyona yakın Roman seçmenin olduğunu, bir seçmenin dahi fire vermesini istemediklerini belirtti.

"Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş olmayacak. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak ve birinci sınıf demokrasiyi ülkeye getireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, hiçbir ailenin, hiçbir çocuğun sosyal devletin dışında kalmayacağını, 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını dile getirdi.

Aileyi başka kişilere muhtaç etmeyeceklerini, 3 milyon 750 bin hanede 17 milyon yoksulun olduğunu, 4 yıllık sürede bu yoksulluğu tarihe gömeceklerini savunan Kılıçdaroğlu, "13 yılda yoksulluğu bitiremediler. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar. Size söz veriyorum. 4 yıl içinde bu coğrafyada, topraklarda bu güzel ülkede hiçbir aile 'yoksulum' demeyecektir" diye konuştu.

-Ayda 277 lira taksitle ev vaadi

Türkiye'de nüfusun büyük kısmının kirada oturduğunu, herkesin kendi evinde oturabileceği bir politikalarının olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"70 metrekare, 277 lira taksitle, 5 yıl içinde evi olmayan kim olursa olsun, yaşı ne olursa olsun herkes ev sahibi olacak. Unutmayın rakamı. 277 lira sabit taksitle 5 yıl içinde 70 metrekarelik evlerde herkes evini seçip oturabilecek. Bunu yapacağız. Onlar bugüne kadar yapmadılar biz yapacağız. Bu ülkenin sorunlarını çözmediler biz çözeceğiz. Ülkeyi böldüler, ayrıştırdılar biz birleştireceğiz. Hiç kimseyi 2. sınıf vatandaş olarak görmeyeceğiz. Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, ABD'de ne varsa yani birinci sınıf demokrasi neyi gerektiriyorsa bu ülkeyi birinci sınıf demokrasiyi getireceğim sözüm söz, namus sözü."

Roman vatandaşlara bugüne kadar çok söz verildiğini, kendilerinin de Roman vatandaşların oluşturduğu derneklerle bir araya geldiğini, kendilerinden sorunlarını Meclis'e taşıyacak milletvekili istendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz kendimize halk partisi diyoruz. Halk ne demek, işte halk bu. Romanlar da bu ülkenin halkı mı, beraberiz. O zaman dedim ki sözüm söz, bir Roman kardeşimi seçilebilecek sırada, listenin sonunda değil milletvekili adayı göstereceğim. Ben sözümü tuttum, şimdi sıra sizde."

Dinledikleri müziğe de dikkati çeken Kılıçdaroğlu, buradaki çocukların çok iyi eğitilmesi halinde dünya çapında müzisyenlerin çıkabileceğine işaret etti.

-"Siyaset zenginleşme aracı değildir"

Emekliye para vereceğini söylediğinde "Parayı nereden bulacaksın" denildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sözüm söz. Emekliler beni inşallah iktidar yapacak. 11 milyon emekli var. Kaçak saraya bağlanan hortumların tamamını keseceğim. Peki hortumu kestik, parayı kime vereceğiz. Benim çocuklarımın yatı, katı olmayacak, gemileri, gemicikleri olmayacak. Çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak, bakanlarımın evlerinde ayakkabı kutularında para olmayacak. Benim bir sözüm var, siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka hizmet etme aracıdır. Benim görevim size hizmet etmek. Benim cebimin dolması değil sizin cebinizin dolması benim için önemli. Türkiye'nin her coğrafyasında Roman kardeşlerimiz var. Her metrekaresinde sizin hakkınız, sizin gözyaşınız, sizin müziğiniz, sizin alın teriniz var. Gelin beraber ortak mücadele edelim. Ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Birlik olduğumuz zaman sesimiz daha gür çıkar. Beraber olduğumuz zaman sorunları çözme konusunda daha güçlü oluruz. Sorunları çözmede ana mekanizma iktidar olmaktır. İktidar olmanın yolu sizin oylarınızdan geçiyor. Sizin oylarınızı alabilirsek 8 Haziran'dan itibaren yeni bir başlangıç yapacağız."

CHP'nin Roman milletvekili adayı Özcan Purçu ise Romanların 1400 yıldan beri Anadolu topraklarında, 92 yıldan beri de Türkiye Cumhuriyeti devletinin himayesi altında yaşadığını belirtti.

Mahallelerine 7 Nisan 2015'e kadar demokrasinin girmediği ileri süren Purçu, bir Roman çocuğunun CHP'den seçilebilecek sıradan aday gösterilene kadar kendilerinin yok sayıldığını öne sürdü.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu'na plaket verildi. Kılıçdaroğlu, partisine katılanlara rozet taktı.

Kılıçdaroğlu daha sonra partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Hıdırellez Tepecik İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title