Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak Türkiye'de sadece bir grup huzursuz olacak, sadece bir grup üzülecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak Türkiye'de sadece bir grup huzursuz olacak, sadece bir grup üzülecek. Onlar da hortumcular olacak. Söz veriyorum, bütün hortumları keseceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Buca ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak Kasaplar Meydanı düzenlemesinin temel atma töreninde, İzmir'in, kent kültürünü içselleştiren, büyük hizmetler veren, belediyeler açısından şanslı bir kent olduğunu söyledi.

CHP'li belediyeler ile diğer belediyeler arasındaki farkın, temeli atılan meydan düzenlemesi projesi örneğiyle ortaya konulabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerle örneğin İstanbul'u kıyaslıyorum. Bir meydan düşünün, onlar meydana gökdelen yaparlar, biz meydanı halka açıyoruz. Onlar meydanlarda toplanmayı yasaklarlar, biz meydanları halka açacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir sınav verdiğini, bu sınav sonucunda, Türkiye Cumhuriyetinin mali gücünden daha yüksek bir kredi notuna sahip olduğunu ileri sürerek, "İzmir, dünyanın en iyi gelişen, en hızlı gelişen kentlerinden birisi. Son zamanlarda, iktidar bir seçim bildirgesi hazırladı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihalesini yaptığı projeyi de kendi projeleri arasına koydu. Şaşırmamak mümkün değil" diye konuştu.

Kendisinden önce konuşan Kocaoğlu'nun, "Buca tramvay projesinin hükumete güvendiği için geciktiği" yönündeki sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Aziz Bey, önemli bir şey söyledi, 'Eğer Buca'nın raylı sistemi, Ankara'yı dinlemeseydim bugün çözülmüş olacaktı ama biz hükumettir onlar söz verdiler, biz yapacağız dediler, biz de projelerimizi geri çektik, ama 4 yıl geçti yapmıyorlar, şimdi biz yapacağız' diyor. Evet yapacağız, İzmirliler de görecek, onlar da görecekler. Türkiye de görecek. İzmir'in başarısını, Türkiye'ye taşımak istiyoruz. İzimir'de ne yapılıyorsa Türkiye'de de yapmak istiyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele ediyoruz."

-"Seçim bildirgemiz hükumet programı gibidir"

Hazırladıkları seçim bildirgesinin, hükumet programı gibi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bizim seçim bildirgemizde, sorunu olan her kesimin sorunlarına çözüm üretilmiştir. Bizim seçim bildirgemiz, bütün siyasal partiler tarafından kabul edilmiştir, iktidar dahil... 'Şu projeniz yanlıştır' diyemiyorlar. ya ne diyorlar,  'parayı nereden bulacaksın' diyorlar. Parayı bulacağız, Türkiye'yi yücelteceğiz. Kimse endişe etmesin. İzmir tek başına bütün sorunlarını aşabiliyorsa, tek başına kendi metrosunu yapabiliyorsa, tek başına Kadifekale'yi yeniden düzenliyorsa, tek başına Avrupa'nın en büyük fuarını İzmir'de yapabiliyorsa, tek başına meydanları açabiliyorsa o zaman biz de bütün Türkiye'de bunların tamamını yapabiliriz.

Devletin kaynakları var, bütçesi var. Sorun şu; tercihi kimden yana kullanacaksınız, tercihi halktan yana kullanacağız, işçiden, çiftçiden, emekliden, üretenden, sanayiciden yana kullanacağız. Tercihimizi halk için kullanacağız. Refahı tabana yayacağız. Sözüm söz dört yıllık bir CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evin en az aylık 750 liralık geliri olacak. Yoksulluğu 4 yıl içinde tarihe gömeceğiz. Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü."

-"Yaşanacak bir Türkiye"

Türkiye'de, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 6 milyon 200 bin işsizin, 17 milyon yoksul insanın, izlenen yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli, geliri bin liranın altında 8 milyon emeklinin ortaya çıktığını savunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, bütün bu sorunlarını aşabilir. Refahı tabana yayabilir, huzur içinde, barış içinde yaşayabileceğimiz bir Türkiye'yi yeniden inşa edebiliriz. Onun için dedik ki 'Yaşanacak bir Türkiye'. Hepimizin rahat yaşayabileceği bir Türkiye. Çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların, sokaklarında özgürce gezdikleri güzel bir Türkiye. Bu Türkiye'yi inşa etmek için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. Kavgadan, dövüşten, gerginlikten bıktık. Huzura ihtiyacımız var, gelire ihtiyacımız var. Zenginleşmeye, iş bulmaya ihtiyacımız var. Alın terinin değerlendirmeye ihtiyacımız var. Esnaf, çiftçi kazanacak, herkes kazanacak. Herkesin kazanacağı yeni bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye. Yaşanacak Türkiye'de sadece bir grup huzursuz olacak, sadece bir grup üzülecek. Onlar da hortumcular olacak. Söz veriyorum, bütün hortumları keseceğiz."

-Seçim bölgesinde halkı selamladı

Kılıçdaroğlu, temel atma töreninin ardından parti otobüsüyle seçimlerde milletvekili adayı olarak yer aldığı İzmir 2. Bölge'deki Bornova, Bayraklı, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerini ziyaret ederek, halkı selamladı. Şehir turu sırasında zaman zaman otobüsün üzerine çıkan Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında yaşanacak bir iktidar sözü" verdiklerini belirtti.

Çiğli ilçesinde Harmandalı Mahallesi'ni de ziyaret eden Kılaçdaroğlu, buradaki bir kavhehaneye girerek vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye İzmir Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas Belediyesi hangi parti? Sivas Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title