Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana'da Açıklaması

Güncelleme:

"Devletin bütün sırlarına vakıf, yıllarını devlete vermiş, saygın bir kişi nasıl olur da terörist diye hapse atılır" "Bir ülke temiz siyasetle, halka hesap vermesini bilen siyasetle, 'önce halk kazansın inancı' ilkesiyle yönetilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devletin bütün sırlarına vakıf, yıllarını devlete vermiş, saygın bir kişi nasıl olur da terörist diye hapse atılır" dedi.

ALANDAKİLERE 'SİLİVRİ' ESRPİSİ

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ilçesinde yaptığı konuşmada, ilçede miting programı olmadığını ancak halkın "korsan" bir miting düzenlediğini belirterek, "Hepinizi Silivri'ye göndereceğim" diyerek espri yaptı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir genelkurmay başkanının terörist suçlamasıyla hapse atıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Devletin bütün sırlarına vakıf, yıllarını devlete vermiş, saygın bir kişi nasıl olur da terörist diye hapse atılır. Dün serbest bırakıldı, kendisini telefonla aradım, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bir ülke temiz siyasetle, halka hesap vermesini bilen siyasetle, 'önce halk kazansın inancı' ilkesiyle yönetilir. Eğer siyasette politikacı zengin olursa unutmayın halk fakir olur, halk fakir olursa politikacı zengin olur. Bizim amacımız şu; millet zengin olmalı, alın terinin karşılığını almalı, huzur içinde evine gelmeli, her evde tencere kaynamalı, çocuklar sabah okula güleryüzlü anneler tarafından gönderilmeli, her yerde barış ve huzur olmalı. Bizim amacımız bu."

"ÇİFTÇİYE MAZOTU 1.5 LİRA YAPACAĞIM"

İlçenin bir tarım kenti olduğunu, Türkiye'de çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunun satıldığını dile getiren  KIlıçdaroğlu, "Neden? Birileri malı götürürse faturanın vatandaşa çıkması lazım. Bu kadar basit. Ben daha önce söylemiştim seçim meydanlarında çiftçiye mazotu 1,5 lira yapağım" dedi.

"VATANDAŞIN CÜZDANI ÇALINIYOR ANCAK"

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonuna da değinerek, şöyle devam etti: "Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun miktarı 247 milyar liradır. Bakınız dün bir miting yapılıyor, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin mitingi ve bir vatandaşın cüzdanı çalınıyor. Fakat vatandaş, korkudan 'hırsız var' diyemiyor. Dese dövecekler, düşünebiliyor musunuz? Ayın 30'unda sandığı gideceğiz, ya vatan evlatlarına oy vereceğiz veya bakan evlatlarına oy vereceğiz. ya harama ortak olacağız ya helale ortak olacağız. Ben siyasete girerken söz verdim, 'her kuruşun hesabını millete vermeyi görev kabul edeceğiz' dedim. Sonuçta siyasetçinin kullandığı paralar sizin paralarınız. Sizden vergi olarak topluyoruz, size geri dönüyor bu paralar. Ama adalet içinde dönmesi lazım, birilerinin malı götürmemesi lazım. Ne diyor 'Ben yürütmenin başıyım' diyor. Biz de biliyoruz sen yürütmenin başısın, bilmez olur muyuz."

Türkiye'nin temiz ve namuslu bir siyaseti hak ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, herkese görev düştüğünü, çocuklarına güzel bir Türkiye bırakmak isteyen herkesin siyaseti kirlilikten arındırması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İmamoğlu Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title