Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Umarım böyle acılarla Türkiye bir daha karşılaşmaz. Acı, hepimizin ortak acısıdır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Umarım böyle acılarla Türkiye bir daha karşılaşmaz. Acı, hepimizin ortak acısıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan yardımcılarıyla birlikte Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından yürüyerek Büyükşehir Belediyesine geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve başkan yardımcıları tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep'in bölge ve Ortadoğu için çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep'in istikrarı ve huzurunun Türkiye için de çok önemli olduğuna dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yaşadığımız acı olaylar dolayısıyla Gaziantep'in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak size başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Umarım böyle acılarla Türkiye bir daha karşılaşmaz. Acı, hepimizin ortak acısıdır." diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybedenlere taziye ziyaretinde bir babanın kendisine, "Biz bu acıları çekiyoruz, başkaları aynı acıları çekmesin. Siyaset kurumunun bu soruna çözüm üretmesi gerekir" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, o babanın haklı olduğunu belirterek, "Üzerinde oturup çalışacağız. Türkiye'yi bu badireden geçirmek, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için ortak çaba harcamak durumundayız. İnşallah el birliğiyle bunun üstesinden geliriz." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise demokrasilerde en önemli kurumlardan bir tanesinin siyasi partiler olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ve milletvekillerine acılarını paylaşmak üzere Gaziantep'e geldikleri için "ayaklarına ve yüreklerine sağlık" ifadelerini kullanan Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımızın ve sizlerin bir ve beraber olarak oradaki duruşunuz, tek ses ve tek nefes olmanız 79 milyonu ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bakımdan ben size ve bütün heyetinize çok teşekkür ediyorum. Ülkem adına, şehrim adına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Fatma Şahin, anamuhalefet partisinin duruşunun iç barış, güvenlik ve sorunu çözme bakımından çok önemli olduğunu, çünkü siyasetin çözüm üretme, birlikte oturup konuşma ve bir hareket etme sanatı olduğunu dile getirdi.

Terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı iş birliğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan karşımızda ciddi bir şekilde terör örgütlerinin iş birliği yaptığı zor bir dönemden geçiyoruz. Sizlerin ve hükümetimizin iş birliğinde biz yerel yönetimlerin yanınızda durmasıyla inşallah bu dönem en az hasarla atlatılacaktır. Bu konuda 79 milyon size ve hükümetimize müteşekkirdir."

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.

GTO Başkanı Eyüp Bartık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title