Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarına ilişkin "Bu yürekliliği gösterip taziyeye gittiğini açıklaması dolayısıyla kendisini kutluyorum. En azından bu cesareti gösteriyor. Şimdi Sayın Davutoğlu'na sormak isterim, siz bu konuda ne yapacaksınız, neler yapacaksınız, acaba dokunulmazlığı kaldırma gibi bir girişiminiz olacak mı, gerçekten merak ediyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın Çubuk'taki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette şehidin babası Bahtiyar, annesi Saniye, kız kardeşi Gamze Tunca ve diğer yakınlarına taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, buradan Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine geçti.

Kılıçdaroğlu, huzurevi ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, huzurevi sakinlerinin verilen hizmetten son derece memnun olduğunu belirttiklerini ifade ederek, tüm personele titiz çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal'in, "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözünü hatırlatarak, kimsesi olmayan yaşlıların Cumhuriyet'in koruması altında bulunmasının, sosyal devletin gücünü gösterdiğini dile getirdi.

Şehit ailesine yaptığı ziyaretle ilgili gözlemlerini de aktaran Kılıçdaroğlu, ailenin tek erkek çocuğu olduğunu öğrendiğini ve anne ile babanın yaşadığı dramı yüreğinde hissettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ne dersek diyelim, ateş düştüğü yeri yakıyor. Herhangi bir sorunlarının olması halinde o sorunları da çözmeye hazır olduğumuzu da kendilerine ifade ettik. Bu ziyareti yaparken dün yine çok sayıda şehit haberi geldi. Gerçekten de Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Yolda bir kadın önümü kesti ve 'Yukarıdakilere söyleyin analar ağlamasın, Türkiye'yi bu hale getirmesinler. Bir an önce bunun yolunu, çözümünü bulsunlar' dedi. Kendisine söz verdim bunu aktaracağıma dair ve uygun bir ortamda da aktaracağım ilgililere. Umarım Türkiye bu acıları aşmış olur."

Dündar ve Gül'ün yargılanması

Bugün İstanbul'da Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasının görüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Umarım bu davaya siyasal iktidar şu veya bu yönde müdahil olmaz. Yapılacak her müdahale Türkiye'nin demokrasisine gölge düşürür, yargı bağımsızlığına gölge düşürür. Oradaki hakim ve savcılar umuyorum ve diliyorum belli telkinler altında kalmazlar. Adaleti sağlar, demokrasimizi güçlendirirler. 'Türkiye'de yargıçlar varmış' sözünü umarım gönlümüzde hak ettiği yere oturtmuş olurlar" diye konuştu.

Galip Ensarioğlu'nun açıklamaları

Bazı milletvekillerinin terör örgütü üyelerinin ailelerine taziye ziyaretine gittiği iddiasının ardından AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Terör örgütü terör örgütüdür" dedi.

"Dün terör örgütü değildi, bugün terör örgütüdür" söylemlerinin doğru bir yaklaşım olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu yürekliliği gösterip taziyeye gittiğini açıklaması dolayısıyla kendisini kutluyorum. En azından bu cesareti gösteriyor. Şimdi Sayın Davutoğlu'na sormak isterim, siz bu konuda ne yapacaksınız, neler yapacaksınız, acaba dokunulmazlığı kaldırma gibi bir girişiminiz olacak mı, gerçekten merak ediyorum."

Kendisine gelen bilginin, taziye ziyaretine iki kişinin gittiği şeklinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tepkiyi partinin milletvekillerine göre değil tepkiyi ilkeye göre vermemiz lazım. Bir ilkemiz varsa, ilkenin arkasında duracaksak, kim farklı bir davranış içerisine giriyorsa aynı tepkiyi ortak olarak göstermek zorundayız. İşin doğrusu budur" değerlendirmesinde bulundu.

Belçika'daki terör saldırısı

Brüksel'deki terör saldırısı sonrasında Belçika Adalet ve İçişleri bakanlarının istifalarını sunduklarının ancak kabul edilmediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 112. maddesinin "siyasi sorumluluk" dediğini vurguladı.

Siyasi sorumluluğu üstlenecek erdemli, ahlaklı siyasetçiler beklediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim siyasetçilerimiz de en azından o kadar dürüst olsunlar, o kadar namuslu olsunlar, o kadar ahlaklı olsunlar. Bakın orada en ufak bir olay dolayısıyla gidip istifa dilekçelerini veriyorlar. O erdemi, yüceliği, o ahlakı gösteriyorlar. Biz niye göstermiyoruz? Hangi gerekçeyle göstermiyoruz? Ölenlerin sırtından mı geçinmiş oluyoruz? İstihbarat zafiyeti var kimse istifa etmiyor, insanlar hayatını kaybediyor, kimse istifa etmiyor. Hastanelerde cenazeler varken, yaralılar varken çıkıyorlar televizyonlara gülümseyerek olayları anlatıyorlar ve yine kimse istifa etmiyor. Peki bu işin sorumlusu kim? Herhalde içinde bulunduğumuz yaşlılar evindeki yaşlılar bu işin sorumlusu değil. Bu işin sorumlusu bu ülkede yönetimde bulunan kişiler. Birileri de çıkıp 'Biz istifa ediyoruz, bu işi beceremedik' deme yürekliliğini göstersin. Bunu bekliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Galip Ensarioğlu AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?
title