Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bana yetki verirseniz göreceksiniz, 4 yıl içinde Türkiye, bölgesinin en saygın ülkesi olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bana yetki verirseniz göreceksiniz, 4 yıl içinde Türkiye, bölgesinin en saygın ülkesi olacak. 4 yıl içinde Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her evde bereket, huzur olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından parti genel merkezinden seçim otobüsüyle hareket ederek şehir turu attı.

İlk olarak Kızılay'a giden Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyen kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Mamak ilçesine geçti.

Tuzluçayır Mahallesi'nde kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları atılması üzerine, "İşin kolayını bulmuşsunuz vallahi. 'Başbakan Kemal' diyorsunuz, güzel ama bunu gerçekleştirmemiz lazım. Nasıl yapacağız? Ayın 1'inde sandığa gideceğiz, altı okun bağrına 'evet' mührünü basacağız ve CHP'yi tek başına iktidara taşıyacağız" dedi.

Ülkenin refaha, huzura kavuşması için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"CHP'nin de size ihtiyacı var. Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Her vatandaşın kafasında kocaman bir soru işareti, 'Bu memleket nereye gidiyor' diye. Şunu unutmayın. Şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil. 7 Haziran'da sandığa gittik, oyumuzu kullandık, en çok oyu alan partinin genel başkanına görevi verdiler. Geldi, 'koalisyon kurmak istiyoruz' dedi, biz de 'önce Türkiye' dedik. 'Türkiye'nin çıkarları için koalisyonsa hayhay, bugün gelin kuralım' dedik. 10 günlük görüşme sonunda 'koalisyona ihtiyacımız yok, 3 aylık bir seçim hükümeti istiyoruz' dediler. Çünkü Sayın Davutoğlu'nun iradesi saray tarafından ipotek altına alınmıştır. İradesini başka bir iradeye teslim eden kişi ülkeyi yönetemez. Türkiye'yi yönetmesi için genel başkanın, bağımsız bir iradeye sahip olması lazım. Sarayın çıkarlarını değil ülkenin çıkarlarını düşünmesi lazım. Sandığa giderken şunu unutmayın, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Türkiye'ye özgürlüğü, refahı getireceğini, çatışmayı kaldıracağını belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer bana yetki verirseniz göreceksiniz, 4 yıl içinde Türkiye bölgesinin en saygın ülkesi olacak. 4 yıl içinde Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her evde bereket, huzur olacak" diye konuştu.

"78 milyonu kucaklamaya hazırım"

Gençlerin 4 yıl içinde Türkiye'nin sokaklarında, meydanlarında, fabrikalarında, tarlalarında özgürce gezeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün gençleri bu ülkenin onuru, gururu, geleceği olarak düşündüğünü, güveninin sonsuz olduğunu söyledi.

Refahı ve huzuru isteyen milyonlarca kişinin farklı partilere dağıldığını belirten Kılıçdaroğlu, huzur ve refahın sözünü veren partinin CHP olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmaları üzerine, "Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet etti. Neden gençlere güveniyoruz? Onun için güveniyoruz. Neden 'gençler bizim geleceğimizdir' diyoruz? Çünkü bu ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak olan gençlerimizdir, bunu asla unutmayacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin huzurunu ve refahını isteyenlerin altı okun altında buluşması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hiçbir vatandaşa, "senin kimliğin, inancın, yaşam tarzın nedir" diye soru sormadığını, 78 milyon vatandaşı kucaklamaya hazır olduğunu söyledi.

-"Çocuklara ücretsiz yemek"

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınızı CHP iktidarında tam gün okula göndereceksiniz, sabah gidecek, akşam gelecek. Beslenme çantası da olmayacak, öğretmeniyle beraber, okulda öğle yemeğini hiçbir ücret ödemeden yiyecek ve huzur içinde evine dönecek. Bu bölümü henüz kopyalayamadılar. Çünkü bu bölüm 7 Haziran'dan sonra yazıldığı için henüz farkına varamadılar" dedi.

Bütün vaatlerin hesabının kuruşu kuruşuna yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, verdikleri sözlerin kesinlikle gerçek olacağını vurguladı.

7 Haziran öncesi 17 milyon olan yoksul sayısının 22 milyona çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Benim bütün kadınlara sözüm var. Hiç endişe etmeyin, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak, her evde tencere kaynayacak ve bu güzel ülkede ben fakirliği tarihe gömeceğim. Asla, hiç kimse 'ben fakirim' demeyecek" diye konuştu.

"Bir şeyi sakın unutmayın. Ben rahmetli Ecevit'in geleneğinden geliyorum. Ne diyordu Ecevit? 'Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' diyordu. İnsanca, hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğim" diyen Kılıçdaroğlu, halk için çalışacağını, emek harcayacağını, alın teri dökeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Dökeceğim her alın teri size helal olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Kızılay Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title