Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlerin önünü açan devrimlere imza atan, yeni devrimleri de hayata geçirecek, bu düzeni değiştirecek partiyiz. İnanıyorum ki ezen ve ezilenin olmadığı hakça bir düzeni bugünün sahibi, geleceğin umudu gençlikle başarabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, bir internet sitesinde, "Siyasetin size ihtiyacı var" başlıklı yazı yazdı.

Türkiye'de insanların siyasete ilgi duymasının, büyük bir fırsat olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, batı demokrasilerinde, toplumların siyasete olan ilgisinin azaldığına, başta gençler olmak üzere seçmenlerin çoğunun seçimlerde sandığa gitmediğine, partilerin üye kaybettiğine dikkati çekti.

Türkiye'de toplumun, seçim ve sandık bilincinin güçlü, partilerin üye tabanlarının ise geniş olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP'nin,1 milyondan fazla üyesiyle bugün dünyadaki kardeş sol, sosyal demokrat ve ilerici partiler arasında en büyük siyasi örgütlerin başında geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin baskılara rağmen, tüm demokratik kurumlarını kaybetmemesinin en önemli nedeninin, yurttaşların siyasete ilgisi olabileceğini işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu durum birey-siyaset ilişkisi adına olumlu bir tablo olmakla beraber, Türkiye'de demokrasimizin kalitesini istediğimiz düzeye taşımaya yeterli değil. Ülkemize özgü sorunlarımız ve eksikliklerimiz nedeniyle katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi kurumsallaştırmakta başarılı olamıyoruz" ifadesini kullandı.

Siyasete katılımın, siyasi kurumların ve partilerin parçası haline gelmek, siyasi karar alma süreçlerinin içerisine girmek, sivil toplum içinde etkin olmak anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Katılım, şikayet etmenin ötesine geçmeyi, inisiyatif almayı gerektiriyor. Yeri geldiğinde bir partide, yeri geldiğinde bir dernekte, bir vakıfta aktif olmayı, hayatımızı şekillendiren şartları iyileştirmek için taşın altına elini koymayı gerektiriyor. Ne yazık ki bunları ülkemizin kurulu düzeninde yapmak kolay değil. Siyaset kurumumuz maalesef toplumu kapsayıcı olmaktan uzak. Bunun bilincindeyim. Siyasilerin çoğu için toplumun siyasete katılımı, toplumdan seçim dönemlerinde oy vermelerini istemekten ibaret bir süreç olarak anlaşılıyor. Özetle, oy verin, gerisine karışmayın şeklinde bir yaklaşım bu. Ama biz bu yaklaşımı kabul edemeyiz. Bu tavır toplumu siyasete dahil edermiş gibi görünerek aslında toplumu siyasetin dışına itmekten başka bir şey değil."

"Aktif yurttaşlar olunmalı"

Siyasetin, toplum yaşantısının her alanını etkilediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siyaset, sadece siyasetçilere bırakılamaz, bırakılmamalı. Egemenliğin toplumda olduğu sistemdir demokrasi. Toplum olmazsa siyaset de olmaz. O zaman toplumu içine almayan bir siyaseti nasıl kabul edebiliriz" değerlendirmesini yaptı.

Toplumdan soyutlanan siyasetin, var oluş amacından kopacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Ben oyumu veriyorum, üzerime düşeni yapıyorum" demenin yeterli olmayacağını, siyasete dahil, onu sorgulayan ve denetleyen aktif yurttaşlar olunması gerektiğini kaydetti.

"Aktif yurttaş olmazsak yönlendirilen ve yönetilen bireyler olmanın ötesine geçemeyiz. Yurttaşlar olarak yönetime el koymazsak yönetime el koyanlardan şikayet etmenin ötesine geçemeyiz" ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yazısına şöyle devam etti:

"Sivil toplumu güçlü tutmazsak, siyasi gücü dengeleyemeyiz. Siyasetten hesap sormazsak, siyasetteki yozlaşmayı durduramayız. Bu yozlaşmayı durduracak olan en kapsamlı yapısal faktör aktif yurttaşlık bilincine sahip ve örgütlü toplumdur. İyi bir yönetimin iş başına gelmesini ve ülkeyi doğruya sevk etmesini beklemek yerine; şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik, katılımcılık, hukukun üstünlüğü ve toplumsal sorumluluk temeli üzerine kurulmuş iyi yönetişim modelini ülkemizde geliştirmek için hep beraber çalışmak durumundayız."

"Böyle gitmemeli, gitmeyecek"

Siyasetin ve siyasetçinin, toplumun gözündeki olumsuz imajının farkında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, pek çok kişinin, ülkenin temel sorunlarının siyaset ve siyasetçiler tarafından çözülebileceğine inanmadığını, siyasi sohbetlerin çoğu zaman "böyle gelmiş, böyle gider" sözleriyle bittiğini aktardı.

Dünyanın kurumsallaşmış ileri demokrasilerinde, iyi yetişmiş, nitelikli insan kaynakları siyasete ve kamu yönetimine ilgi gösterirken, Türkiye'de böyle bir durumun olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Bizde, iyi eğitimli kadrolar, kamu yönetimine ilgi göstermek yerine, mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyor. Bu ülkenin gençleri, temiz, namuslu, üretken insanları 'kendilerine siyaset düzeninde yer olmadığını, orada barınamayacaklarını ve leke gelebileceğini' düşünerek siyasete dahil olmaktan uzak duruyorlar. Fakat bu tür nitelikli insanlarımızın siyasete dahil olmadıkları her gün Türkiye biraz daha kaybediyor. Biz zaten geçmişi hep acı hatıralarda esir yaşayan bir halkın çocuklarıyız ve daha fazlasını yaşamaya, zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Belki böyle geldi, ama böyle gitmemeli, gitmeyecek. Çünkü siz varsınız, gençlerimiz var. Bu topraklarda yeni bir düzeni arayan her cesur ve temiz insanın vakti geldi."

Nazım Hikmet'in "Umut insanda" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "umudun CHP'de" olduğunu vurguladı.

"Gençliğin renklerinden korkmayan bir partiyiz"

CHP'nin geçmişinden güç alan ama her zaman yüzünü geleceğe yönelten bir parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Çünkü biz, kalkınma için, kalkınmış Türkiye için, özgür insan için mücadele edenlerin partisiyiz. Çünkü biz, gençliğin renklerinden korkmayan, farklılıkları sımsıkı kucaklayan, çoğulculuğu eşsiz bir zenginlik olarak görenlerin partisiyiz. Çünkü biz, gençleri sadece geleceğin değil bugünün ortağı olarak gören, gençlerin her karar alma mekanizmasında sesi olması gerektiğini düşünenlerin partisiyiz" ifadesini kullandı.

Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen istediklerini yineleyen Kılıçdaroğlu, yazısını şöyle tamamladı:

"Korkuyu yıkmak, umudun ülkesini kurmak için çalışanların partisiyiz. Biz devrimci bir partiyiz. Gençlerin önünü açan devrimlere imza atan, yeni devrimleri de hayata geçirecek, bu düzeni değiştirecek partiyiz. Umut bu yeni düzenin arayışında. Bu yeni arayış sonsuz olmalı. Siyasete katılın. Yeni bir siyaset oluşturmamıza katkıda bulunun. Ülkemiz için güzel yarınları hep birlikte kuralım. İnanıyorum ki ezen ve ezilenin olmadığı hakça bir düzeni bugünün sahibi, geleceğin umudu gençlikle başarabiliriz. Gençlik bugünümüz. Bu davetimiz, bugünün ortağı gençlerle geleceği kurmak için. Var mısınız?"

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title