Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde 4 yıl içinde Türkiye'de "yoksulum" diyen kimsenin kalmayacağını vadederek, "Yoksuluğu bu ülkede tarihe gömeceğim, yoksulluk olmayacaktır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'da başbakan olacağını, Türkiye'ye huzuru ve bereketi getireceğini öne sürdü.

Vatandaşlara, "13 yıldır iktidardalar hangi sorununuzu çözdüler" diye soran Kılıçdaroğlu, yol ve köprü yapmanın hükümetin görevi olduğunu söyledi.

Türkiye'de 17 milyon yoksul, 6 milyon 250 bin işsizin bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacağını, aç ve açıkta kimsenin kalmayacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, çiftçinin mazotu 1,5 lira alacağını, kredi kartı borçlarının en az yüzde 80'ini sileceklerini, emeklilere, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini, iki ay prim ödemediği için hastaneden geri çevrilen, emekli aylığından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesilen esnafın sorunlarını çözeceklerini anlatarak, b"Çiftçi kazanırsa huzur, bereket olacak. Esnaf kazanacak, herkes kazanacak, hortumcular kaybedecek, ben de onu istiyorum" diye konuştu.

Yoksulluk, açlık, işsizlik nedir bildiğini, halktan biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemediğini söyledi. Büyük ve güçlü olan Türkiye'nin kaynaklarının bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yeter ki kaynağı vatandaşın lehine kullan. Köşeyi dönmek için para var, emekliye gelince para yok. Emekli kardeşim size sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim. Kimse endişe etmesin" dedi.

-"Kılıçdaroğlu, halk için çalışır"

Bir evde tencere kaynamıyorsa en büyük acıyı annelerin çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "O annelere sesleniyorum, sana sözüm söz, 4 yıl içinde bu güzel ülkede, bereketli topraklarda, benim vatanımda hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecek. Yoksuluğu bu ülkede tarihe gömeceğim, yoksulluk olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerden, 7 Haziran'da oylarını CHP için kullanmalarını ve oy vermemiş birini sandığa götürmelerini isteyerek, Türkiye'yi "adam gibi" yöneteceğini belirtti.

Topladığı her kuruş verginin hesabını vereceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hesap vermeyip, kaçan siyasetçilerin halk için değil cebi için çalıştığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu Erdoğan için, Kılıçdaroğlu ise halk için çalışılır. Yaşanacak bir Türkiye için yetki istiyorum" diye konuştu.

-Polatlı'ya üniversite sözü

Etnik kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden siyaset yapmadığını ve yaptırmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Allah'ın yarattığı en değerli varlık olan insanın, başının üstünde yeri bulunduğunu ifade etti.

Polatlı'ya üniversite sözü de veren Kılıçdaroğlu, halkı, ülkesi, bayrağı için çalışan Türkiye'yi inşa edeceğini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından, Ankara milletvekili adayları ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile vatandaşları selamladı.

Partililer miting alanına, oyuncak traktör ve üzerinde "CHP iktidarında mazot 1,5 TL" yazan gemi maketi getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Polatlı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title