Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşması CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"Dokunulmazlık konusunda alınan kararların ya da yapılacak olan görüşmelerin Meclisin saygınlığına uygun bir çerçevede gerçekleşmesi bizim de en büyük arzumuzdur. Parlamentonun böyle kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor. Muhalefet milletvekillerinin kendi düşüncelerini rahatlıkla geniş bir zaman zaman dilimi içinde seslendirmelerine de olanak sağlanmalı. Böylece bir tartışma da olmamış olur"

"Bu tür erken seçimle ilgili dillendirme var. Siyaseti yakından takip edenler zaman zaman bunu dillendiriyorlar zaten. Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklarla ilgili TBMM'de yaşanan tartışmalara ilişkin, "Dokunulmazlık konusunda alınan kararların ya da yapılacak olan görüşmelerin Meclisin saygınlığına uygun bir çerçevede gerçekleşmesi bizim de en büyük arzumuzdur. Parlamentonun böyle kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor. Muhalefet milletvekillerinin kendi düşüncelerini rahatlıkla geniş bir zaman zaman dilimi içinde seslendirmelerine de olanak sağlanmalı. Böylece bir tartışma da olmamış olur." dedi.

Kılıçdaroğlu, kadına yönelik artan şiddet, istismar ve baskı politikalarına karşı partisinin atacağı adımları ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla kadın örgütlerinin temsilcileriyle yaptığı görümenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP'de kongre sürecinin durdurulmasına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, diğer partilerin iç işlerine karşmanın kendilerince uygun olmadığını belirterek, "Yargı kararına herkes uyacaktır herhalde." diye konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili yaşanan kavgalar ve bu komisyonun akıbetinin ne olacağına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dokunulmazlık konusunda alınan kararların ya da yapılacak olan görüşmelerin Meclisin saygınlığına uygun bir çerçevede gerçekleşmesi bizim de en büyük arzumuzdur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz tartışmalara düşünsel boyutta büyük katkılar yapıyoruz. Anayasaya uygunluk, uluslararası hukuka uygunluk, bu konuda düşüncelerimizi söylüyoruz. Parlamentonun böyle kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor. Tabi bundan sorumlu olan herhalde TBMM'nin Başkanı. Başkan bu konuda daha dikkatli, daha tutarlı bir tavır takınmalı. Özellikle muhalefet milletvekillerinin kendi düşüncelerini rahatlıkla geniş bir zaman zaman dilimi içinde seslendirmelerine de olanak sağlanmalı. Böylece bir tartışma da olmamış olur."

Kılıçdaroğlu, "Erken seçimin işaretlerini görüyorum, dediniz. 2016 için bir erken seçim öngörüyor musunuz?" sorusuna, "Bu tür erken seçimle ilgili dillendirme var. Siyaseti yakından takip edenler zaman zaman bunu dillendiriyorlar zaten. Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title