Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu coğrafyada hepimiz huzur içinde yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu coğrafyada hepimiz huzur içinde yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Dünyaya farklı bakabiliriz ama beraber yaşamayı öğreneceğiz. Birbirimize saygı duyacağız. Bu benim en büyük arzum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ı ziyaret etti.

Daha sonra belediye binasının balkonundan halka seslenen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkan adaylarının bilime, bilgiye inanması, donanımlı olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiğinde, onların karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni onurla temsil edecek kişi olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

" Ekmeleddin İhsanoğlu, 4 dili ana dili gibi konuşan, pek çok kitabı olan, uluslararası pek çok dile çevrilen bir bilge insan. Dolayısıyla yabancı devlet adamlarıyla bir araya gelen, onlarla konuşan, yeri geldiğinde fıkra anlatan bir bilge insandır. Bana dediler ki ' Ekmeleddin İhsanoğlu kim? Biz tanımıyoruz. Öbürünü tanıyorsan zaten mesele yok.' Bu coğrafyada hepimiz huzur içinde yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Dünyaya farklı bakabiliriz ama beraber yaşamayı öğreneceğiz. Birbirimize saygı duyacağız. Bu benim en büyük arzum. Bunu yapabilirsek zaten siyasetçi görevini yapmış olur."

Sadece kendisinin çalışmasının yeterli olmayacağını aktaran Kılıçdaroğlu, "Sizden sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Manavı, bakkalı, sokakta karşılaştığınız arkadaşınızı ikna edin. Biz CHP'yiz, bir defa şunu bilin, hiçbir zaman zalimin önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Demokrasiyi bu ülkeye getiren siyasi anlayıştan geliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, otomobilinde sadece 3 kişinin Türk bayrağı taşıyabileceğini dile getirip, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir Valiler, iki büyükelçiler, üç Cumhurbaşkanı. Başbakan taşıyamaz, ben de taşıyamam ama onlar hem devleti hem hükümeti temsil ederler. Diyor ki 'Ben milletin adayıyım.' Kimse kusura bakmasın. Bu kadar büyük bir toplumsal uzlaşma varsa milletin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur."

- Kılıçdaroğlu Edremit'te

Kılıçdaroğlu, Küçükkuyu ziyaretinin ardından, Erdemit ilçesine gelip, iftarı Kızılay Yaşlı Bakım ve Huzurevi'nde yaptı. İftarın ardından yaşlılarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, 21 günlük olduğu öğrenilen bir bebeği kucağına alarak sevdi.

Daha sonra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, görüşmelerin ardından beraberindekilerle Cumhuriyet Halk Evleri Edremit Şubesi'ne gitti.

Faruk Serpil Parkı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun uluslararası arenada, yurt içi ve dışında, Ortadoğu'da çok önemli görevlerde bulunduğunu, hiçbir siyasi partiye üye olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ekmeleddin bey, 'Ben artık emeklilik hayatı yaşamak istiyorum' diyor. Biz de dedik ki 'Senin bu ülkeye karşı hizmet görevin bitmedi. İnşallah bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacaksın. Daha bu ülkeye çok hizmet edeceksin. Onu ikna ettik ve kendisi bizim cumhurbaşkanı adayımız."

Belediye Başkanı Saka, konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu'na, "Fahri hemşehri beraatı" ile kentin simgesel anahtarını hediye etti.

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Küçükkuyu Edremit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title