Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Muş'ta Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Sınırların güvenliği en önemli konudur. Dış politikada eğer iyi ilişkiler geliştirirseniz savaş değil işbirliği olur, üreticileriniz mal satar, fabrikalar çalışır, istihdam artar" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'la birlikte Muş'a gelen Yılmaz, Varto ilçesini ziyaret etti.

Partisinin Varto İlçe Başkanlığında bir araya gelen Yılmaz, yaptığı konuşmada, CHP olarak bölgede daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye şu anda sınırlarını korumakta zorlandığını öne süren Yılmaz, "Güney sınırlarımızın diğer tarafında Türkiye'ye dönük terör tehdidi ve saldırılar oluyor. Kilis'e roketler düştü. Bir dış politikanın en büyük önceliği ülkenin sınırlarını güvenli kılmaktır" diye konuştu.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınırların güvenliği en önemli konudur. Dış politikada eğer iyi ilişkiler geliştirirseniz savaş değil işbirliği olur, üreticileriniz mal satar, fabrikalar çalışır, istihdam artar. Dış politika artık sadece dışarıyla alakalı bir konu değil. Türkiye'deki iç gelişmeleri de etkiler, ekonomisini, sosyal durumunu, barışını, güvenliğini, her şeyini etkiler. Biz Türkiye'nin bütün komşularıyla iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Türkiye'nin gücü çevresiyle iyi ilişkiler geliştirmesinden geçer. Çevremizle ne kadar iyi ilişkiler geliştirirsek huzur ve refah olur. Dış politikanın özelliği de budur."

Konuşmasının ardından Yılmaz, ilçe hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Yılmaz ve beraberindekiler Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ve Emniyet Müdürü Naci Doğan'ı ziyaret ederek dün Varto'da 1 polisin şehit olduğu 2 polisin yaralandığı saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Varto ziyaretinin ardından il merkezine gelen Yılmaz ve partililer, Muş Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Güney Türkiye Varto Muş Politika Güncel Haberler

title