Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: CHP'nin 'Dış Politika Strateji Belgesi' Hazır

Chp'de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bir süreden bu yana üzerinde bir grup arkadaşıyla çalıştıkları 'Dış politika strateji belgesi'nin bu hafta açıklanacağını söyledi.

Chp'de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bir süreden bu yana üzerinde bir grup arkadaşıyla çalıştıkları 'Dış politika strateji belgesi'nin bu hafta açıklanacağını söyledi.

Türkiye'nin Musul eski Başkonsolosu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP Avcılar İlçe örgütünün Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'CHP ve Türkiye'nin Dış Politikası' konulu panele, Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ile katıldı. Yılmaz, Türkiye'nin dış politikasında son dönemde büyük değişiklikler olduğunu anlattı.

1988'DEN SONRAKİ İLK BELGE

Panel sonunda soruları da yanıtlayan Öztürk Yılmaz,  CHP'nin 1988'deki 'Kürt Raporu' dışında ilk olacağını belirttiği ve bu hafta içinde açıklanacağını söylediği 'Dış Politika Strateji Belgesi' için  "Bu çok önemli bir belge. Tecrübelerim, bölge ile ilişkilerim, dünya ile olan irtibat, gelinen noktanın analitik değerlendirmesi iyi bir bakış açısını yansıtıyor" dedi.

Yılmaz, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine  "Bizim itirazımız 'soykırım' sözcüğü ile ilgilidir. Ermeni halkı ile ilgili hiçbir sorumuz yoktur, olamaz, olmamalıdır. 'Soykırım' kelimesi tazminat, emlak ve toprak kaybı getirir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kafkaslar konusunda adım attığı ve bu konuyu Türkiye'ye karşı silah olarak kullanmaktan vazgeçtiği takdirde Ermenistan ile ilişkilerimiz normalleşir. Dış politikada değişmeyen tek şey ülkelerin çıkarlarıdır" diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜN ÜSTÜNDE İDEALLER PEŞİNDE KOŞMAYA BAŞLADIK

Yılmaz paneldeki konuşmasında da şunları söyledi:

" Türkiye, hiçbir dönemde olmadığı gibi mezhepçi bir politika izlemeye başladı. Kişisel ve ulusal çıkar arasındaki parametre bozuldu. Ulusal çıkarlar yerine firma ve bazı iş çevrelerin çıkarı ön plana çıktı. Eskiden hükümet ve devlet kavramı vardı. Bu dönemde hükümet devletleşti. Bu yetmedi; lider devlet ilişkisine döndü. Türkiye'deki siyasi iktidarın kaderi ile sanki Türkiye'nin kaderi birmiş gibi algı yaratıldı. Türkiye hiçbir dönemde olmadığı kadar iç politikayı dış politikaya malzeme yaptı. Gücümüzün üstünde heves ve idealler peşinde koşmaya başladık. Devletin güvenlik, dışişleri, yargısı gitti. Adil yargı, basın olmayınca dış yatırımcı gelmiyor. Size güvenilmiyor. Demokratik dönüşüm, değişim olacağına ilişkin fikir olmayınca değişmeyeceğinize dair inanç artıyor."

AKILLI OLMAZSAK BİZİ DE ESİR ALIRLAR

CHP'li Yılmaz, Türkiye'de tarihin en büyük dış politika fiyaskosunun görüldüğünü, yeni hükümet döneminde hiçbir şeyin değişmeyeceğinin anlaşıldığını, Türkiye'de daha önce bulunan ortak sevinç, üzüntü, tepkilerin giderek yok olduğunu savundu.  Yılmaz, Türkiye'nin 'Altın dönemi' giderek kaybettiğini, Suriye, Irak'ın geleceklerinin karanlık olduğunu belirterek,  "Bölgemizde 10-15 milyonu geçen devlet yok. Bölgemize asla istikrar gelmez. Akıllı olamazsak bizi de esir alırlar. Dış politikada kavga etme lüksümüz olamaz. Dış politika kavga etmek için değil somut şeyler için yapılır. Soykırım yasaları geçiyor, güney sınırımızda dünya kadar olay oluyor, tepki yok. İlk defa turizmciler tepki göstermeye başladı. Dış pazar kapanınca işsizlik artacak" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title