Haberler

Haluk Koç: CHP Anketlerde Yüzde 30 Bandında

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, "Seçimleri doğruya en yakın bilenlerin anketleri, AKP'yi 40'ın altında, CHP'yi de 30 bandında gösteriyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin seçimlere dönük anket yaptırıp yaptırmadığı ve sonuçları ile ilgili, daha önce önemli başarı göstermiş firmaların anketlerine de değinerek, "Seçimleri doğruya en yakın bilenlerin anketleri, AKP'yi 40'ın altında, CHP'nin de 30 bandına yükseldiğini gösteriyor. Bunun dışında olanların, çok meşhur olanları da dahil, her seçimde 5-6 puanlık AKP lehine bir yontmada bulundukları biliniyor. O yüzden biz alana bakıyoruz, kalan 10 günde terimizin son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Koç, Adana 1. sıra milletvekili adayları Elif Doğan Türkmen'e yapılan silahlı saldırıya ilişkin de, "Ben bir kere daha milletimizi sağduyulu olmaya, provokasyona zemin hazırlayacak her türlü girişimden kaçınmaya davet ediyorum. Herkes aklını başına alsın. Bu tür planlar içinde olanlar, milletin tepkisini de üzerine çekeceklerdir." açıklamasında bulundu.

Koç, seçim çalışmaları kapsamında, Pursaklar ilçesi Saray Mahallesi esnafı ile CHP seçim bürosunu ziyaret etti.

"KONUŞTUKÇA SIKINTIYA GİRİYORLAR"

Seçim bürosunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenlerine katılmasını eleştirerek şöyle konuştu:

"Konuştukça sıkıntıya giriyorlar. 'Artık yeter bu kadar da olmaz' diyen daha önce onlara oy vermiş çok sayıda insan 'artık yeter' diyorlar. Bu kadar ipe sapa gelmez, mesnetsiz, dayanaksız, sırf konuşmuş olmak için konuşuyorlar. Yüzde 10-15'lik bir kemik kesimleri var. Onlarda da sarsılma olmasın diye sürekli bombardımana tutuyorlar. Üzülüyorum, sonuçta hepimizi temsil eden bir makam, hepimizin vergileriyle çalışıyor. Devletin kaymakamı, valisi, polisi yanında, uçağı altında, her şey yanında ve benim paramla bana hakaret etmek için imkan kullanıyor. YSK, üzülerek söylüyorum, yüksek bir yargı organı ama YSK dahi bu tahakküme, bu anayasa ihlaline gözlerini kapatmış durumda. Cumhurbaşkanının bu kadar telaş içinde olması, bir paniği gösteriyor."

Veremeyecekleri hiçbir hesapları bulunmadığını vurgulayan Koç, alınlarında kara bir leke taşımadıklarını kaydetti.

KADIN VEKİL ADAYINA SİLAHLI SALDIRI

CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'e yapılan silahlı saldırıya ilişkin bir soru üzerine Koç, Türkmen'in hayati tehlikesinin bulunmadığını, olayın sebebine ilişkin bilgisinin olmadığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kalan 11 günü Türkiye'nin sükunetle geçirmesi için tüm sorumluların dikkatli davranması gereğinin biz de altını çiziyoruz. Seçim sonuçlarına dönük, çeşitli kamuoyu araştırmalarında iktidar partisinin gücünü kaybedeceğini göstermesi üzerine son hafta içerisinde de çeşitli provokasyonlara dönük girişimler olabilir. Ben bir kere daha milletimizi sağduyulu olmaya, provokasyona zemin hazırlayacak her türlü girişimden kaçınmaya davet ediyorum. Herkes aklını başına alsın. Bu tür planlar içinde olanlar, milletin tepkisini de üzerine çekeceklerdir. Sandıkta gelenler sandıkta gitmesini bileceklerdir, demokrasi terbiyesi budur."

"ANKETLER, CHP'NİN YÜZDE 30 BANDINA YÜKSELDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

CHP'nin seçimlere dönük anket yaptırıp yaptırmadığı ve sonuçlarının sorulması üzerine de Haluk Koç, daha önce önemli başarı göstermiş firmaların anketlerine de değinerek, "Seçimleri doğruya en yakın bilenlerin anketleri, AKP'yi 40'ın altında, CHP'nin de 30 bandına yükseldiğini gösteriyor. Bunun dışında olanların, çok meşhur olanları da dahil, her seçimde 5-6 puanlık AKP lehine bir yontmada bulundukları biliniyor. O yüzden biz alana bakıyoruz, kalan 10 günde terimizin son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Manipülasyona, toplumda algı oluşturmaya dönük, iktidar yönlendirmesiyle yapılan çeşitli anketlerin de piyasaya sürüldüğüne tanık oluyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz" diye konuştu.

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin daha önceki açıklamalarını da hatırlatan Koç, bu konuda yaptıkları suç duyurularına rağmen, şu ana kadar herhangi bir savcının en ufak bir adım atmadığını ileri sürerek, "Onun için bu haksızlıkları en büyük savcı olan halka şikayet ediyoruz" dedi.

Haluk Koç, konuşmasını tamamlamasının ardından mahalle esnafını gezerek, CHP'nin vaatlerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Elif Doğan Türkmen Pursaklar Haluk Koç Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (84)

sungur beymobilWeb@haberler.com:

Bunlar milleti ne zannediyor . Yuzde otuzmus siz boyle devam ettikce akp nin oylari yukseliyor

113
120
yanıtYanıtla
escmobilWeb@haberler.com:

Geziciler anketi ğözüyle ğörüyor oylar akp ye.

57
75
yanıtYanıtla
BİR DOST:

ASIL ANKET 7 HAZİRANDA

46
1
yanıtYanıtla
her zaman doğru:

ilk kez chp ye oy vermek zorunda hissediyorum kendimi.

24
14
yanıtYanıtla
dörtyolllmobilWeb@haberler.com:

AKP eridikçe CHP MHP gucleniyor

20
14
yanıtYanıtla
efendimobilWeb@haberler.com:

ben sayın cumhuebaskanini seven biriyim hep oyumu onun şahsına verdim ama bundan sonra bikere chp diyecem bakalım hayırlisi

14
18
yanıtYanıtla
Abdurrahim ilhan:

Sayın koç; yalanınız batsın emi, aç tavuk kendini darı anbarında görürmüş sizde öylesiniz

14
15
yanıtYanıtla
EMİR:

BU ÜLKEYE NE YARARINIZ OLDUDA OTUZ İSTİYON. . . . . . . YAPILAN HİZMETLERİ DURDURMAK İÇİN MAHKEMEYE GETİRMEKTEN BAŞKA. .

11
18
yanıtYanıtla
tose:

Ah bee KOÇ''um. !! Hep HAYELLE, HEP HAYELLE. !!!!

14
13
yanıtYanıtla
husnu:

simdi chp zamani

16
11
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title