Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Bir panik yasasına ihtiyaç duyuyorsunuz. 12 Eylül’ü anımsatan bir takım uygulamalar getiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Bir panik yasasına ihtiyaç duyuyorsunuz. 12 Eylül'ü anımsatan bir takım uygulamalar getiriliyor. Son yaşanan kışkırtma ve provokasyonlar gerekçe gösterilerek en demokratik haklar, kişisel özgürlükler kelepçelenmek isteniyor. Bir devlet kelepçesi takılmak isteniyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haluk Koç, HSYK seçimlerine ilişkin olarak, "Değişik üniformalarla, siyasi tasvirlerle tarif edilen bir yapı ortaya çıktı. Ne liyakat ne başarı ne kıdem ne de meslek onuru bir seçim kriteri değil. Bir siyasi illiyet, bir organizasyona bağlılık seçimde kriter olarak gözüküyor. Hukuk kavramı dışında ne varsa bunların belirleyici olduğu bir süreci yaşadık. Bunların getirdiklerini yargı alanına teslim etmiş olduk. Yurttaş olarak adliyede işim olduğunda ben hukuk ve adalet mi arayacağım, yoksa benim karşımdakinin siyasi bağlantısını mı arayacağım. Kim etkili olacak?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Başbakanlık görevinin fiilen askıya alındığı bir döneme girdiklerini söyleyen Koç, şöyle devam etti:

"Ortada bir şahsiyet var. Her konunun uzmanı, her sıfatın sahibi, her uygulamanın emir vericisi. Türkiye'yi karıştırmaya bu sıfatlarla devam ediyor. Kendisine Başbakanlık sıfatının yanına iliştirildiği bir de küçük Hüsamettin rolüne bürünmüş biri var. Biraz karikatürize ediyoruz. İşgal ettiğin ağırlığı için muhatap alın beni diye bağırıyor ama çık bakalım sen küçük Hüsamettin rolünden. Davutoğlu'nun yetkileri var gibi gözüküyor ama kullanması mümkün değil. Bir müsteşar bile atayamıyor. Yetki de, eylem de Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan kişinin ehliyetinde bulunuyor. Kağıt üzerinde adının önünde Başbakan yazması protokolde ona bir yer sağlıyor. Cumhurbaşkanını Anayasa 'sorumsuz kişi' olarak tarif ediyor. Her konuda, her noktada mevcut Başbakanı maalesef figüran olarak kullanmaya sevk ediyor."

"MÜCADELEYE DEVAM"

Türkiye'nin bir panik yasasıyla 12 Eylül'ü anımsatan bir yasa düzenlemesiyle karşı karşıya kaldığını iddia eden Koç, şöyle devam etti:

"Bir şeylere hakim olamadınız. Türkiye'yi uçuruma götürmeniz an meselesi. Türkiye'nin karışması ya da girdiğiniz ilişkilerle karıştırılması an meselesi. Bir panik yasasına ihtiyaç duyuyorsunuz. 12 Eylül'ü anımsatan bir takım uygulamalar getiriliyor. Son yaşanan kışkırtma ve provokasyonlar gerekçe gösterilerek en demokratik haklar, kişisel özgürlükler kelepçelenmek isteniyor. Bir devlet kelepçesi takılmak isteniyor. Neye? Bireysel hak ve özgürlüklere. Telefon dinlemeleri, önleyici gözaltına alma kavramları ve ya gözaltında tutma yetkisi, tutuklukla ilgili düzenlemeler bir takım katalog suçlar imal edilmesi. Bütün bunlar kabul edilmesi mümkün olmayan uygulamalar. 'AB müktesebatı böyle, Alman ya da İngiliz modeli böyle.' Senin amacın ne? Almanya'da böyle değil çarpıtma. Oluşturduğun polis devleti ortamına bir kalkan oluşturma. Orada öyle değil işler. Orada sicilli, takip edilen, radikal terör örgütlerinin eylem ve kabiliyetlerini takip edecek düzenlemeler var. Toplumun tümünü kapsayan, kişisel hak ve özgürlüklere tecavüz eden, onu kontrol altına almak isteyen bir polis devleti bu ülkelerde yok. Hiç çarpıtmayın. CHP olarak hem siyasi hem de hukuki mücadelemizi vermeye devam edeceğiz."

Hükümet ve İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın stratejik işbirliği yönettiğini öne süren Koç, "Hani ilk zamanlar görüşen ve ispatlayan şerefsiz diyordu. Stratejik işbirliğine devam ediyorsunuz. Masayı kuran, masada oturan sensin. Masanın diğer ucunda da eli kanlı terör örgütlerinden biri oturuyor. Kobani dolayısıyla HDP sokak çağrısı yaptı. Sokaklar karışınca panik içerisinde Abdullah Öcalan'a başvurup, oradan çıkardığınız mesajla sakinleştirme operasyonu yapıyorsunuz" dedi.

Ilımlı muhaliflerin Türkiye'de eğitilip savaşa gönderilmesi projesinin IŞİD'e eleman kazandırma anlamına geldiğini savunan Koç, "ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin bu projeyi kabul ettiğini açıkladı. Ilımlı muhalifleri Türkiye'de eğitimden geçirip Suriye'ye gönderecekleri konuşuluyor. Siz bunu yapıyordunuz zaten. Kim bu ılımlı muhalifler? Bir şekilde o eğittikleriniz IŞİD'e insan malzemesi oldu. IŞİD'e terörist yetiştirmek için Türkiye laboratuar olacak. Hangi uluslararası hukuk kendi topraklarında adam eğitme ve onu silahlandırma yetkisi veriyor?" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title