Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, " Türkiye'de terör her gün canımızı yakarken, ekonomide ciddi iflas ve sıkıntılar yaşanırken, eğitim ve sağlık bitmişken, kısacası Türkiye'nin çok daha önemli sorunları varken, birden gündemimize başkanlık girdi." dedi.

Torun, partisinin il başkanlığında ilçe örgütleriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yönetilemediğini, ülkenin bir insanın hayallerinin peşinden sürüklendiğini öne sürdü.

Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu süreçte CHP'lilere büyük sorumluluk düştüğünü belirten Torun, "Parlamento ve hukuk vesayet altında. Yani kuvvetler ayrılığı dediğimiz yapı çökmüş ve tek kişinin emrine girmiş. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı'nın da ifadesiyle Türkiye'de hiç alakası yokken, bir gündem oluşturdu ve başkanlık tekrar gündeme geldi. Türkiye'de terör her gün canımızı yakarken, ekonomide ciddi iflas ve sıkıntılar yaşanırken, eğitim ve sağlık bitmişken, kısacası Türkiye'nin çok daha önemli sorunları varken birden gündemimize başkanlık girdi." ifadesini kullandı.

Ülkenin başkanlık sistemi yerine çözmesi gereken konulara yoğunlaşması gerektiğini anlatan Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar dururken sanki bir sihirli değnek, başkanlık gelince ülkede hiçbir sorun kalmayacak, her türlü sorun hallolacak. Bu şekilde bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Halbuki şunu düşünmemiz lazım, başkanlığın tartışıldığı günlerde her birimiz şunu söyledik. Nasıl bir başkanlık? 'Türk tipi bir başkanlık.' Anlatın Türk tipi başkanlık nasıl oluyor? Anlatan yok. Nasıl olacağını bilen yok. Zaten anayasayı ihlal ederek, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini aşarak, bu ülkeyi yönetiyorsun. Kuvvetler ayrılığını ortadan ortadan kaldırmışsın, özgürlüğü ortadan kaldırmışsın, hukuku siyasallaştırmışsın, daha ne istiyorsun? Nasıl bir yetki istiyorsun? Nasıl bir yönetim biçimi istiyorsun? Bazıları diyor ki 'efendim başkanlığı niye yanlış anlatıyorsunuz, parlamento olacak, değişmeyecek ki'. Cumhurbaşkanlığı yetkisini aşıp bize bunu yapan bir yapı, yarın başkanlık yetkisiyle parlamento olacağının garantisi var mı? Emniyeti, adliyeyi her şeyi eline geçirmiş bir yapı yarın, 'ben bunları kaldırdım, her şey bu şekilde olacak' dediğinde kim direnecek? Kim nasıl buna karşılık verecek?"

Parlamenter sistemin darbe tehdidine açık olduğu yönünde eleştiriler yapıldığını anlatan Torun, "Darbe tehdidiyle karşı karşıya bırakan sistem mi yoksa yapının içerisinde bunu bozmaya çalışanlar mı? Yani bir işletme düşünün, zarar ediyor, zarar etmesini engellemek için çözüm arama yerine 'onu kapatalım başka bir işletme açalım'. Mantık bu mu? Bu doğru bir mantık değil. Bu mantık ülkeyi felakete sürükler. Bu, ülkeyi önümüzdeki süreçte telafisi olmayan yerlere götürür." diye konuştu.

Torun, başkanlık sistemiyle yönetilen bazı ülkelerden örnekler vererek, şunları kaydetti:

"Başkanlıkla yönetilen ülkelerin yüzde 20'sinde sistem demokratik, çözümcül, özgürlükçü. Yüzde 80'inde de diktatörya, kaos var. Yüzde 80'inde maalesef geri kalmışlık var. Bize başkanlığı süslü püslü bir ambalajın içerisinde sanki iyi bir ürün gibi gösteriyorlar. Halbuki o ambalajı açtığımızda içinde gerçekten insana zarar veren, insanları ayrıştıran, insanları bölen ve ülkeye hiçbir faydası olmayan bir yapı var. Eğer bu tespiti bugünden yapıp bununla mücadele edemezsek, yarın bedelini hep beraber öderiz."

Torun'un konuşmasının ardından toplantı, bir süre daha basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz ile partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Seyit Torun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title