Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ezidilerin Türkiye'deki statülerinin netleştirilmesi, güvenliklerinin sağlanması ve insani şartlarda yaşamaları için gerekli koşulların yaratılması konusunda yapılacak her türlü çalışmanın içinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ezidilerin Türkiye'deki statülerinin netleştirilmesi, güvenliklerinin sağlanması ve insani şartlarda yaşamaları için gerekli koşulların yaratılması konusunda yapılacak her türlü çalışmanın içinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, DAEŞ'in işgali sonucunda Ağustos 2014'ten itibaren kaçarak Türkiye'ye gelen 30 bini aşkın Ezidi'den 10 bininin halen ülkenin çeşitli illerinde yaşadıklarını hatırlattı.

Ezidilerin küçük bir kısmının AFAD'a ait Midyat ve Nusaybin'deki kamplarda tutulduğunu ancak Ezidilerin önemli bir kısmının halen Siirt, Batman, Şırnak, Diyarbakır ve Viranşehir'de belediyelerin kurduğu kamplarda yaşadığını ileri süren Tanrıkulu, "Türkiye'de karşılaştıkları bazı ayrımcı politikaların yanı sıra, iddiaya göre kaynağı belirsiz bir güç Ezidileri Türkiye'den toplu halde göç etmeye iten bir söylentiyi kamplarda yaymaktadırlar. Ezidi Kültür Vakfı'nın yaptığı açıklamaya göre bu söylentiye kanan bazı Ezidiler sınıra göç etmek üzere şimdiden hazırlığa girişmişlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Belediyelerin kurduğu kamplarda yaşayan Ezidilerin özellikle bu kampları boşaltması için mi yeniden göç yoluna sürülmek istendiği iddiasına açıklık getirilmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Ezidi Kültür Vakfı tarafından yapılan söz konusu iddialara Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bir an önce yanıt vermesini beklemekteyiz. IŞİD vahşetine maruz kalmış olan Ezidilerle ilgili tüm demokratik güçleri de bu konuda azami duyarlılık içinde olmaya çağırıyorum. Ezidilerin Türkiye'deki statülerinin netleştirilmesi, güvenliklerinin sağlanması ve insani şartlarda yaşamaları için gerekli koşulların yaratılması konusunda yapılacak her türlü çalışmanın içinde olmaya da hazırız."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title