Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Uğurlara, Ceylanlara ve bu ülkede katledilen tüm çocuklara sözümüz olsun: Katiller ve azmettiriciler yargılanacak, bu ülkede çocuklar sokaklarda özgürce koşup oynayacak" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, İç Güvenlik Yasası'nı eleştirdi.

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir yıl önce hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anan Tanrıkulu, "Adıyla, gülüşüyle Berkin Elvan için, vicdan sahibi milyonlar ona kalbinde yer açtı. Ama onun ölümüne sebep olanlar, acılı annesini yuhalatmaktan, Berkin'i terörist olarak göstermekten utanmadılar" görüşünü savundu.

Berkin Elvan'ın katillerinin ve azmettiricilerin, bu cinayetin hesabını er veya geç vereceklerini ifade eden Tanrıkulu, 20 Kasım 1959'da BM Genel Kurulunca kabul edilen Çocuk Hakları Bildirgesi'ne atıfta bulundu.

İç Güvenlik Paketi'nin, başka çocukların da sorgusuz-sualsiz "katledilebilmesinin önünü açacağını iddia eden Tanrıkulu, AK Parti'nin bu paketi Türkiye'ye ve Meclis'e dayatarak, "çocuk düşmanlığını sürdürdüğünü" öne sürdü.

Tanrıkulu, "Berkinlere, Uğurlara, Ceylanlara ve bu ülkede katledilen tüm çocuklara sözümüz olsun: Katiller ve azmettiriciler yargılanacak, bu ülkede çocuklar sokaklarda özgürce koşup oynayacak" ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Politika

Berkin Elvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title