Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Twitter hesabımdan paylaştığım mesajlar ortadadır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Twitter hesabımdan paylaştığım mesajlar ortadadır. Söz konusu mesajlarım, Gezi'de yaratılan vicdani ortaklığın, Kobani'deki muhtemel katliamlara karşı gösterilmesi çağrısıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı açıklamada kendisini kastederek, "CHP Genel Başkan Yardımcısı tweet yolluyor, Gezi'yle bir tutup halkı sokağa çağırıyor. Kılıçdaroğlu Genel Başkan Yardımcısı'na sormalıdır; o tweeti neden attı? Halkı sokağa neden çağırdı?" dediğini aktardı.

Twitter hesabından paylaştığı mesajların ortada olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Söz konusu mesajlarım, Gezi'de yaratılan vicdani ortaklığın, Kobani'deki muhtemel katliamlara karşı gösterilmesi çağrısıdır" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Çağrılarımızda, gösterilerin demokratik çerçevenin dışına taşmaması gerektiğini ısrarla vurguladık ve bu çağrımızı yineliyoruz. Ancak bizim esas muhatabımız, toplumun taleplerini karşılaması gereken AKP hükümetidir. Başından beri söylediğimiz gibi, Kürt meselesi sadece Türkiye'nin değil, tüm bölgenin meselesidir. Kobani'ye seyirci kalıp içeride çözümden bahsedilemeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede Sayın Davutoğlu, Kobani için yaptığımız duyarlılık çağrılarını hedef alacağına, söz konusu insani, vicdani duyarlılığı bizzat kendisi göstermeli ve kamuoyunu yanıltıcı davranışlardan uzak durmalıdır." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Twitter Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title