Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Suriye yönetimini katliam yapmakla suçlayarak uluslararası kamuoyuna harekete geçirmeye çalışan AKP'nin benzer bir çabayı IŞİD'e karşı göstermemesi, gerçek yüzünü ortaya koymaktadır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Suriye yönetimini katliam yapmakla suçlayarak uluslararası kamuoyuna harekete geçirmeye çalışan AKP'nin benzer bir çabayı IŞİD'e karşı göstermemesi, gerçek yüzünü ortaya koymaktadır" görüşünü savundu.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, "Ezidilere soykırım uygulayan IŞİD isimli terör örgütüne karşı tüm dünyadan tepkiler gelirken, AKP hükümetinin hala sessiz" olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin bu sessizliğinin soykırımı onaylamak anlamına geldiğini iddia eden Tanrıkulu, "Dünyanın en saygın gazetelerinden Washington Post'un Şengal katliamı devam ederken yayınladığı haber, IŞİD'in AKP hükümeti tarafından desteklendiğini bir kez daha kanıtlamıştır" değerlendirmesini yaptı.

" Suriye'deki iç savaş öncesinde ismi bile anılmayan IŞİD'in Irak'taki hızlı ilerleyişinde AKP hükümetinin payı artık tüm dünya tarafından bilinmektedir" görüşünü de ileri süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Suriye ve Irak'a yerleşen teröristlerin Türkiye'yi durak ve geçiş hattı olarak kullandığına dair belgelerin hiçbiri AKP tarafından yalanlanamamıştır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ise bu iddialara karşı söyleyebildiği tek şey, iddiayı dillendiren muhalefeti vatan hainliğiyle suçlamaktır. Irak ve Suriye'de her gün yeni bir insanlık suçuna imza atan IŞİD'den kaçan sivillerin ise Türkiye'ye girişleri engellenmektedir. Ölümden kaçan Şengalliler'den pasaport istenmesi, hasta çocukların sınırda tutularak ölümlerine sebebiyet vermesi AKP hükümetini bir kez daha bu trajedinin sebebi olan IŞİD'in ortağı yapmaktadır. Suriye yönetimini katliam yapmakla suçlayarak uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeye çalışan AKP'nin benzer bir çabayı IŞİD'e karşı göstermemesi, gerçek yüzünü ortaya koymaktadır." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title