Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

"İş dünyasının sağlıklı rekabet koşullarında faaliyet göstermesini sağlayacak düzenleyici ve denetleyici çerçeveler, bağımsız kurullar hızla zayıflatılmakta, işçilerimizin iş yaşamında güvenliğini sağlayacak düzenlemeler görmezden gelinmektedir" "İş dünyası atılan bu adımlara sessiz kalmamalı ve giderek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iş dünyasının sağlıklı rekabet koşullarında faaliyet göstermesini sağlayacak düzenleyici ve denetleyici çerçeveler ve bağımsız kurulların hızla zayıflatıldığını iddia etti.

Öztrak, yazılı açıklamasında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na ilişkin düzenlemelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Sivil toplum, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin en büyük teminatıdır. Bu temeller AKP iktidarı tarafından sistemli bir şekilde aşındırılmaktadır" görüşünü savunan Öztrak, şunları kaydetti:

"Farklılıkları zenginlik, çok sesliliği özgürlük olarak görmeyen, bundan korkan AKP zihniyeti, Türkiye'de çoğunlukçu ve keyfi bir yönetimi hakim kılmaya çalışmaktadır. Bu keyfiliğin ve otoriterleşmenin en fazla yaşandığı alanlardan biri de ekonomi dünyasıdır. İş dünyasının sağlıklı rekabet koşullarında faaliyet göstermesini sağlayacak düzenleyici ve denetleyici çerçeveler, bağımsız kurullar hızla zayıflatılmakta, işçilerimizin iş yaşamında güvenliğini sağlayacak düzenlemeler görmezden gelinmektedir.

Bir yanda vergi ve sosyal güvenlik denetimlerinin tehdit ve yıldırma aracı olarak kullanılması, bazı iş adamları için yeni norm haline getirilirken, bazı iş adamlarının vergi ceza ve borçlarından kurtarılması için özel düzenlemeler yetmemekte adrese teslim düzenlemelerle af üstüne af çıkarılmaktadır. Bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumlara vesayet makamı olarak görülmekte, ekonomide kurallılık, şeffaflık ve hesap verebilirliğin altı oyulmaktadır."

Öztrak, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in, 2009 Şubat ayından bu yana bir kez toplandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ekonomide keyfi yönetimi tesis etme stratejisi kapsamında atılan son adım ise 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı torba kanundur. Bu torba kanunla sivil bir inisiyatifle iş dünyasının kurduğu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK) devlet tarafından bir gecede el konulmuştur. 20 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle ise DEİK, Ekonomi Bakanının iki dudağına bakan bir kurum haline dönüştürülmüştür.

Bu yapılanlar AKP iktidarı kendisine yeni rant, yandaşlarına yeni ikbal kapıları açmanın peşinde olduğunu göstermektedir. Hükümetin itimadına mazhar iş adamlarının veya kuruluşların yurtdışındaki ticari iş ve yatırımları kolaylaşırken, hükümetin hoşlanmadığı iş adamlarının veya kuruluşların iş ve yatırım yapmaları daha da güçleştirilecektir."

Söz konusu adımların, Türkiye'nin kalkınma, AŞ ve iş mücadelesine zarar verdiğini, 2001 krizinden sonra ekonomiyi ayağa kaldıran çapaların birer birer koparılarak ekonomiyi korunaksız bıraktığını savunan Öztrak, "İş dünyası atılan bu adımlara sessiz kalmamalı ve giderek artan bu keyfi yönetim anlayışı karşısında sesini yükseltmekten çekinmemelidir" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Faik Öztrak Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title