Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

"(TESK'in genel kurulu) Orada Hükümet, Cumhurbaşkanı konuştu ama ana muhalefet partisi konuşamadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'nın (TESK) bugünkü Genel Kurul toplantısında Hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın konuştuğunu ama ana muhalefet partisinin konuşamadığını belirterek, "Orayı Cumhurbaşkanı için şov alanına çevirdiler" dedi.

Öztak, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, TESK'in bugünkü Genel Kurul toplantısının, siyasi şov şeklinde geçtiğini iddia etti.

Genel Kurul'da esnafın sorunlarını dile getirmek istediklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirten Öztrak, genel kurulda esnafın sorunlarının da hiç bir şekilde dile getirilmediğini kaydetti. Öztrak, "Kimse, esnafın geri dönmeyen kredilerinin ödeme zorunluluğunu gündeme getirmedi, bunu söylemesine de izin verilmedi. Orada Hükümet, Cumhurbaşkanı konuştu ama ana muhalefet partisi konuşamadı, sesi kestirildi ama buna kimsenin gücü yetmeyecek. Biz orada konuşsaydık, ülke ekonomisi ve esnafın sorunları hakkında konuşacaktık, esnafın sorunlarının nasıl çözüleceği konusunda görüşlerimizi söyleyecektik ama ne yazıkki orayı Cumhurbaşkanı için şov alanına çevirdiler" şeklinde konuştu.

Öztrak, "Son 12 yılda dünyanın en büyük 15 sanayi ülkesi liginden neden düştüğümüzü söyleyecektik, çiftçilerin son 10 yılda neden Konya Ovası büyüklüğünde bir alanı ekmekten vazgeçtiğini açıklayacaktık" dedi.

Susam'ın, 2007 yılından beri Meclis'ten alışveriş merkezi yasası çıksın diye uğraştığını kaydeden Öztrak, "Bunun üstüne yatıldı. Son zamanlarda parekende yasası geldi, ona övgüler düzülüyor, peki 12 senedir neredeydiniz?" diye sordu.

"Alışveriş merkezi sayısı 53'ten 333'e çıktı"

Faik Öztrak, son dönemlerde alışveriş merkezi ekonomisine geçildiğini belirterek, "2002'de 53 tane alışveriş merkezi vardı, şimdi 333'e çıktı. Sadece İstanbul'da 97 alışveriş merkezi var. Londra'yı, Paris'i, Berlin'i koyun, işte o zaman İstanbul'daki alışveriş merkezi sayısına ulaşıyorsunuz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın inşaatlardaki rantlardan şikayet ettiğini ifade eden Öztrak, "Bu kadar alışveriş merkezinin yapılmasına kim izin verdi, son 12 yılda o arazileri kim alışveriş merkezine çevirdi, bu rantları neden dağıttınız? Biz Babacan'ı sahada forvette top oynuyor zannediyorduk ama statta FIFA gözlemcisiymiş" diye konuştu.

CHP'li Susam da TESK'in Genel Kurulu'nun, 2 milyon esnafın sorunlarının dile getirilmesi bakımından önemli bir ortam iken, bunun yapılamadığını ifade ederek, "Biz oraya hazırlıklı gittik, bizim esnaf ve sanatkarla ilgili çok net stratejimiz var. Esnafın sorunlarının çözümünün CHP iktidarında olacağını düşünüyoruz" dedi.

Öztrak, "Bank Asya'nın batırılmak istendiği" iddiaları ile ilgili soru üzerine, "Bankalar itibar müesseseleridir. Birileri çıkıp banka hakkında konuşmaya başlarsa ve bununla ilgili elinde de belge yoksa, bu itibar müessesesini yıpratırsınız. Bankalar zor durumda olabilir ama bununla ilgilenecek olan BDDK'dır. Cumhurbaşkanlığı makamı, bir bankayı batırma noktasına gidiyorsa, o zaman bu ekonomiye hiç bir şekilde güvenilmez. Bankacılık sistemi domino taşı gibidir, bunlardan bir tanesini yeterli önlem almadan devirdiğiniz anda tüm sistemi devirirsiniz, bankacılık sisteminin hepsinde sorun çıkar. Hükümet de 'bu iş BDDK'nındır' dedi ama ilgili kişi bunu anlamadı, Başbakan'ın bunu daha sert söylemesi lazım" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Faik Öztrak Tekirdağ Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title