Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması

"Her şeyi kabul ediyoruz, 'olabilir' diyoruz ama bir şeyi kabul edemeyiz; o da yolsuzlukları"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Her şeyi kabul ediyoruz, 'olabilir' diyoruz ama bir şeyi kabul edemeyiz; o da yolsuzlukları" dedi.

Partisinin Yatağan ilçesine bağlı Bozarmut beldesindeki seçim bürosunu ziyaret eden Oran, burada yaptığı konuşmada, daha güzel, daha mutlu bir Türkiye'yi amaçladıklarını, herkesin varlık, bolluk içinde, eşit imkanlarla, özgür bir şekilde yaşayabildikleri bir Türkiye inşa etmeyi arzuladıklarını söyledi.

Zor bir süreç yaşadıklarını, halen bunun devam ettiğini dile getiren Oran, "12 yıldır bir parti iktidar ve vatandaş oyunu veriyor, güveniyor ama sonuçları ortada. Her alanda sıkıntı var. Yanlış kararlar alınıyor, hatalar yapılıyor, yalanlar söyleniyor, yoksulluk artıyor ama bir olay var ki yasaklar getiriliyor" diye konuştu.

"Bir sürü polis buradaki işçi kardeşlerimize, ailelerine şiddet uyguladı" diyen Oran, "Halbuki bu onların en doğal, anayasal haklarıdır. Her şeyi kabul ediyoruz, 'olabilir' diyoruz ama bir şeyi kabul edemeyiz; o da yolsuzlukları. Yani Türkiye hiçbir zaman bu kadar büyük bir oranda yolsuzluk, hırsızlık işine bulaşmıştı" ifadesini kullandı.

Özelleştirmeye karşı çıkan santral işçilerini ziyaret etti

Oran, daha sonra sonra Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirilecek olması nedeniyle enerji ve maden işçileri tarafından 182 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırını ziyaret etti.

Burada Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin ile Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Şube Sekreteri Mustafa Koçak ve sendikaya bağlı enerji ve maden işçileri ile görüşen Oran, hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirdi.

Türkiye'de ekonominin kalesi fabrikaların özelleştirildiği savunan Oran, şöyle konuştu:

"Bu, aslında bir özelleştirme değil rantın dönüşümüdür. İşletmeler peşkeş çekiliyor. Sizin özelleştirme de yapmanız gerekiyor olabilir, orası artık teknolojik olarak ömrünü yitirmişse para kazanmıyorsa büyük sorunlar var ise burada çalışanların geleceğini güvence altına alarak kapatmak zorunda kalabilirsin ama buradaki üç işletme 30 yıldır kazanıyor, kazandırıyor. Hem çalışanları hem bölge hem de Türkiye kazanıyor. Böyle bir yerin özelleştirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Emekçi arkadaşlarımızın çok onurlu bir direnişi var. Bence burada sabırla metanetle çok güçlü bir direniş sergileniyor. Bu nedenle tüm emekçi arkadaşlarımızı kutluyorum.  Bu direniş hem kendileri hem bölge hem de Türkiye için önemlidir. Çünkü zulme, zalime direne direne mücadele edilir."

Oran, direniş çadırı önünde işçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra beraberindeki heyetle ilçeden ayrıldı.

Oran'a ziyaretlerinde CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, İl Başkanı Mustafa Öztürk, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Umut Oran Bozarmut Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title