Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması

"Çok zor bir durumdan geçiyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Çok zor bir durumdan geçiyoruz. Ortadoğu'da hükümet maceracı, mezhepçi, sorumsuz, Türkiye'nin çıkarlarını düşünmeyen, Türkiye'nin iç dinamiklerini dikkate almayan bir politika izlediği için Türkiye son 5 günde nasıl karıştı gördünüz" dedi.

Karakaş, partisinin Maltepe İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Türkiye'deki Siyasi Gelişmeler ve CHP'nin Görevleri" konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 29 milyon ücretli çalışan olduğunu söyledi.

Ücretli çalışanların yüzde 40'ının kayıt dışı olduğunu savunan Karakaş, "Yani sigortası yok, sosyal güvenliği yok, emekliliği yok ve bunların bir çoğu da kadın. Bunlar gerçekten çağdaş, demokratik bir ülkeye yakışmayan şeyler. 29 milyonun yüzde 40'ı 10 milyon eder. 10 milyon adamın güvencesi yok" ifadelerini kullandı.

Karakaş, Türkiye'de emekçi kesimin zor durumda olduğunu anlatarak, "9 milyon 800 bin emeklimiz var. Onların da büyük çoğunluğu emekli maaşıyla geçinemiyor. Bir de işsizler var. En son rakamlar açıklandı geçen gün, yüzde 10 kadar işsizlik var ve üniversite mezunu gençlerde ve kadınlarda daha fazla maalesef bu durum" diye konuştu.

DİSK'in açıklamasına göre reel işsizlik rakamının yüzde 18 olduğunu ileri süren Karakaş, bunun çalışabilecek durumda olanların yüzde 18'inin iş bulamadığı anlamına geldiğini dile getirdi.

Karakaş, bu nedenle CHP'nin toplumun her kesimi için siyaset yaptığını belirterek, "Fakat önceliğimiz emeği ile çalışan insanlar, hakkını alamayan, işsiz olan, dar gelirli insanlardır. Bunların yaşam seviyesini yükseltecek politikalar üretmemiz lazım" dedi.

"30 yıldır bu ülkenin sokaklarında tank görmüyorduk"

Türkiye'nin demokrasi, özgürlükler, sendikal haklar ve gösteri hakları konusunda geriye gittiğini iddia eden Karakaş, "Çok zor bir durumdan geçiyoruz. Ortadoğu'da hükümet maceracı, mezhepçi, sorumsuz, Türkiye'nin çıkarlarını düşünmeyen, Türkiye'nin iç dinamiklerini dikkate almayan bir politika izlediği için Türkiye son 5 günde nasıl karıştı gördünüz" değerlendirmesinde bulundu.

Ercan Karakaş, parti olarak şiddete karşı olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Türkiye'de 3 günde 39 vatandaşımızı kaybettik. Yüzün üzerinde ciddi yaralı var. Binlerce insan mağdur oldu, yakıldı, yıkıldı. Tabii ki bunlara karşıyız. Vandalizme, yakmaya, yıkmaya... Ama siz insanların en demokratik haklarını kısıtlarsanız, özellikle bir takım adamlar bunu fırsat bilerek provokasyon yapar, olayı başka tarafa götürmeye çalışır. Ayrıca ülkede 3 günde bu kadar insan ölüyorsa, yaralanıyorsa, bu kadar tahribat oluyorsa bunun sorumlusu ana muhalefet değildir, bunun sorumlusu hükümettir. Bizim can güvenliğimiz, mal güvenliğimiz, ülkenin huzuru, toplumsal barış, hükümete ait olan bir şeydir. Bakın 30 yıldır bu ülkenin sokaklarında tank görmüyorduk, gece sokağa çıkma yasağı yoktu. Sıkıyönetim yaşıyoruz adeta." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Karakaş Maltepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title