Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Yaşadığımız sorunlar en çok kadınları etkiliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Yaşadığımız sorunlar en çok kadınları etkiliyor. Ailedeki problemler, yoksulluk, işsizlik ve terör kendisini önce kadına hissettiriyor" dedi.

Karabıyık, Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Ohalde Kadın Olmak" başlıklı konferansta, tarihten günümüze birçok kadının büyük yüklerine rağmen önemli başarılara imza attığını söyledi.

8 Mart'ta kadınların başarılarının konuşulması gerektiğine işaret eden Karabıyık, "Yaşadığımız sorunlar en çok kadınları etkiliyor. Ailedeki problemler, yoksulluk, işsizlik ve terör kendisini önce kadına hissettiriyor. Özellikle yoksulluğun kadın ve aile üzerindeki etkisi çok fazla." diye konuştu.

"Kadın yoksulluğu" diye bir kavramın çıkmaya başladığını belirten Karabıyık, işsiz kadın sayısının da yüksek olduğunu savundu.

Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerde işsizliğin daha fazla olduğunu ileri süren Karabıyık, "Vatandaşımız hayır derse cumhuriyeti de korumuş olacak." şeklinde konuştu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise kadınlara çok şey borçlu olduklarını ifade etti.

Konferansta CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Lale Karabıyık Balçova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title