Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Irak'ta 1 buçuk milyon Müslüman öldü."

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, " Irak'ta 1 buçuk milyon Müslüman öldü. Aynı anda Suriye'de de bu operasyon yapılacaktı. Böyle iddialar var" dedi.

CHP'li Gürsel Tekin, Manisa'da partisinin il ve ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantı öncesi Anadolu Ajansı ve TRT'nin salonda olup olmadığını soran Tekin, "Anadolu ajansı yok mu? Yok, Bülent beyi mi takip ediyorlar? TRT yok mu? O da yok. Benim buradaki ajanslara bir sözüm yok. Bunları sorarken ne için söylediğimi biraz sonra ifade edeceğim. Cebinde elektrik faturası olan biri var mı ? Elektrik faturasına bakın, hepsinin altında TRT payı ve Anadolu Ajansı payı vardır. Bütün hakkımız bunlara haram olsun. 7 sülalelerine haram olsun" dedi.

Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın eski ve yeni konuşmalarından hazırlanan videoyu izleterek başlayan Tekin, Başbakan Erdoğan'ın tutarsız konuşmalar yaptığını iddia etti. Tekin, " Türkiye'nin bütün televizyonları spor kanalları dahil olmak üzere esas duruşta, Sayın Başbakan'ı konuşmalarını veriyor. Hiç itiraz etmiyoruz ama bizim bildiğimiz dünyanın her yerinde iktidar kadar önemli olan ana muhalefet ve muhalefet vardır. Bu ülkenin muhalefeti 'ne der' diye merak etmez mi bu medya. Bugün de yine esmiş gürlemiş, 'silah baronları' diyor. Valla doğrusu bu silah baronları varsa bunun sorumlusu sizsiniz Sayın Başbakan. Ülkenin bütün birimleri, bütün istihbarat örgütleri ve devletin kuruluşları senin elinde. Bu baronlar kimse, bu baronları sen çıkaracaksın. Bu baronları gazeteciler değil. Bu baronlar görevini yapan muhabirler değil. Böyle bir şey olabilir mi. Bir gazeteci, gazetecilik görevini yapmış, bununla ilgili ana muhalefet olarak 3 gündür Sayın Başbakan'a soruyoruz; Sayın Başbakan siz bırakın kimin sızdırıp sızdırmadığını. Oslo için de aynı şeyleri söylemişti. Oslo ile ilgili hakaretleri gördünüz. Yakışır mı bir ülkenin Başbakanına böyle bir duruma düşmek. Şimdi siz gazeteciyi suçlamayacaksınız. Ben o gazete ve gazeteciyi kutluyorum. Masanın başında bir tarafında Apo, düşüncelerini açık ve net koymuş ortaya. Masanın diğer tarafında Sayın Erdoğan, sen ne düşünüyorsun onları söyleyeceksin. Bırakacaksın bu sızdırmalar hikayesini. Buraya geleceksin" diye konuştu.

"GAZETE HABERİNE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"

Gürsel Tekin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: Siz değil miydiniz '3 Y' ile geldiniz. Yasaksız bir Türkiye yaratacaktınız. O videosu da geliyor yakında merak etmeyin. '3 Y' dedi Türkiye'nin baş belası. 'Yolsuzluğu bitireceğim', yolsuzluğun batağına girdiler. Bu AKP döneminde 'yolsuzluk yok' diyen bir baba yiğit varsa gelsin karşıma. Yasaksız Türkiye yaratacaklardı, gazete haberine tahammül edemiyorlar. Geldiğimiz duruma bakın. Bunun için görevimiz zor. Ama bu görevi başaracağız. Bunların üstesinden geleceğiz. "

"SURİYE'DE DE OPERASYON YAPILACAKTI"

1 Mart tezkeresi ile ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Tekin, "Hangi pazarlıklar çerçevesi içerisinde 1 Mart tezkeresini getirdiniz? 1 Mart tezkeresinin içerisinde 90 bin asker piknik yapmaya gelmeyecek herhalde. Burada acaba aynı anda operasyon iki ülkeye mi yapılacaktı? Şimdi bunların hepsini soruyoruz. Irak'ta 1 buçuk milyon Müslüman öldü. Aynı anda Suriye'de de bu operasyon yapılacaktı. Böyle iddialar var. Bu iddialara bu hükümetin kesinlikle cevap vermesi gerekiyor" dedi.

"BU HABER GAZETECİ, SİYASETÇİ YA DA ÖRGÜT LİDERİNİN İLİŞKİSİ İLE YAPILMADI"

İmralı süreciyle ilgili de konuşan Gürsel Tekin, "Sayın Başbakan 'bu süreçle ilgili bize bilgin verin' denildiğinde size cevap verdi mi ? Başbakan'ın kafilesindekiler mesela Sayın Arınç, Manisa'da çok konuşur. Sayın Arınç'a sordunuz mu; 'ne oluyor, bu süreç nereye gidiyor. Kimlerle görüşüyorsunuz' Daha dün demediniz mi 'terörle mücadele siyasetle müzakere' diye.

Gerçekten çok kritik bir süreçteyiz. Özellikle gazeteye yansıyan haberlerde görülüyor. Milliyet Gazetesi'ndeki haber bir gazeteci, siyasetçi yada örgüt liderinin ilişkisiyle yapılmış bir haber değil. Bu Sayın Başbakan'ın görevlendirmiş olduğu devlet yetkilisinin olduğu yerde protokole alınmış, kayıtlara alınmış bir metindir. Bunu herkes böyle bilmesi lazım. Bu haber falan değil. Bunun sorumlusu kimdir, devlettir. Devleti kim tayin etmiş, Başbakan'dır. Sayın Başbakan eğer bir adres arıyorsanız. Adres senin görevlendirdiğin devlettir ve sizsiniz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title