Haberler

CHP'li Günaydın: Seçim Sonuçları, AİHM'e Kadar Uzar

Güncelleme:

CHP'li Günaydın,seçim sonuçlarına ilişkin, "Somut verilerimiz var, YSK bunu reddederse, bu süreç Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar uzar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,  seçim sonuçlarına ilişkin parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elimizde somut veriler varken, ilçe seçim kurulları bunu reddederse, il seçim kurulu, YSK bunu reddederse, bu süreç Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar uzar. Oyunumuzun namusunu korumak, hepimizin görevidir" dedi. Günaydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için 12 bin 234 sandıkta oy kullanıldığını hatırlattı.

"YÜZDE YARIM DÜZEYİNDE BİR OY FARKI VAR"

Dün itibariyle AK Parti'nin 1 milyon 408 bin, CHP'nin ise 1 milyon 385 bin oyunun göründüğünü ifade eden Günaydın, "Aradaki farkın 22 bin olduğunu biliyorduk. Bu sabah YSK'nın sitesini kontrol ettiğimizde, AKP'nin 1 milyon 416 bin, CHP'nin 1 milyon 384 bin oya sahip olduğu görülüyor. Bu 32 bine yakın oy farkı ve yüzde yarım düzeyinde bir oy farkına işaret ediyor" dedi.

Günaydın, şöyle devam etti:

"150 SANDIKTA AYKIRILIK TESPİT EDİLDİ"

"Bu sandıkların tamamı eksi birinci katta arkadaşlarımız tarafından yeniden incelendi. Burada bize katkı veren tüm gönüllü genç arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum, partimizin lehine olacak şekilde 150 sandıkta aykırılık tespit edildi. Her sandıkta 300 civarında vatandaşımız oy kullanıyor. Bu da kabaca 45 bin oya tekabül ediyor. Bunlarda saptadığımız yanlışlar şudur: CHP'nin 180-190-200 oy aldığı yerlerde her ne hikmetse bu oylar sürekli başka partilere yazılıyor. Dolayısıyla bu 30 ile 35 bin civarında CHP oyunu ve toplam oyu etkileyecek düzeyde. AKP'yi geri çekebilecek, CHP'yi ileriye doğru taşıyabilecek bir oy değişimi olabilecek."

"İTİRAZ DİLEKÇELERİNİ BU DOĞRULTUDA HAZIRLADIK"

298 Sayılı Kanun'un 102. ve 120. maddelerinin usulsüzlükleri saptadığını anlatan Günaydın, itiraz dilekçelerini bu doğrultuda hazırladıklarını söyledi.

Bu itirazların ilçe seçim kurullarına gönderildiğini kaydeden Günaydın, "Gönderilmeye de devam ediyor" dedi.

İlçe seçim kurullarının bunu değerlendireceğini bildiren Günaydın, şu ifadeleri kullandı:

"ÖNEMLİ OLAN ZAMANA SIKIŞMADAN, GERÇEK SONUCU ORTAYA ÇIKARMAK"

"Biz burada zamana sıkışmamak ve gerçek bir değerlendirme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü gideceksiniz bu sandıkları bulacaksınız, yeniden sayacaksınız ve bunların birleştirme tutanaklarını kontrol edeceksiniz. Belki bir ilçede 3 tane söz konusu olacak ama başka ilçede 80 sandık söz konusu olabilir. Dolayısıyla zamana sıkışmadan, gerçek sonucu ortaya çıkarmaktır önemli olan. İlçe seçim kurullarının sonuçlarından sonra, ile ve YSK'ya yapılabilecek başvurular var. Bunlar aşağı yukarı 5-6 günlük süreç alır. Bunların tamamını tüketeceğiz."

Hiç çağrı yapmadıkları halde yüzlerce, binlerce gencin veri girişi yapmak için CHP'ye geldiğini yineleyen Günaydın, YSK'nın ilk kez birleştirme tutanaklarının imajlarını partilere gönderidğini söyledi.

"ISLAK İMZALI TUTANAKLAR, YURTTAŞLARIN SİSTEME GÜVENSİZLİĞİNDEN"

"Ne gerek var ıslak imzalı tutanaklardan veri girişi yapmaya?" denilebileceğini aktaran Günaydın, "Bu bizim ve yurttaşların sisteme olan güvensizliğini ifade ediyor. Bu boş bir güvensizlik değil, nedeni olan, gerekçeleri olan güvensizliktir" diye konuştu.

Birçok noktada vatandaşların ilçe seçim kurullarından ayrılmadığını da belirten Günaydın, şunları söyledi:

"OYUMUZUN NAMUSUNU KORUMAK DA BİR YURTTAŞLIK GÖREVİNE DÖNÜŞTÜ"

"Hiçbir taşkınlık yapmadan yurttaşlık görevini yapmaya çalışıyor. Bu ülke nasıl bir hale geldi ki yurttaşlık görevi sandığa oyunuzu vermekle bitmiyor, oyunuzun namusunu korumak da bir yurttaşlık görevine dönüşüyor. Ben bunu demokrasi adına, halkın katılımı adına çok önemli bir başlangıç olarak kabul ediyorum hem de Türkiye'de sisteme olan güvensizliğin geldiği nokta itibariyle son derece sancılı bir sürecin tam göbeğinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

AK Parti tarafından yeniden sayımlar sonucu 3 bin civarında oyunda AK Parti'ye eklendiği açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Günaydın, kendisinin CHP'nin normal alması gerekenden fazla bir oyu aldığına hiçbir zaman şahit olmadığını savundu.

CHP oyunun eksileceğine yönelik bir durumun tutanaklardan çıkacağına inanmadığını bildiren Günaydın, "Elimizde somut veriler varken, ilçe seçim kurulları bunu reddederse, il seçim kurulu, YSK bunu reddederse, bu süreç Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar uzar. Oyunumuzun namusunu korumak, hepimizin görevidir" dedi.

"ANTALYA, ARDAHAN VE YALOVA'DA DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Günaydın, çok yakın oyların olduğu, Antalya, Ardahan, Yalova gibi illerde de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Diğer partilerin de haklı olarak bazı illerde itiraz hakkını işlettiğini anlatan Günaydın, bunun normal bir süreç olduğunu kaydetti.

Kimsenin kendi lehlerine bir işlem yapmasını istemediklerini dile getiren Günaydın, "İrade neyse o ortaya çıksın, tek isteğimiz bu" dedi.

Günaydın, bir soru üzerine Ankara'da 100 bine yakın geçersiz oy olduğunu bunları da incelemeye çalıştıklarını söyledi.
 

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (9)

DESPOTasdfg@hotmail.com:

YSK DEDIGIN KIM GECE RECEP TELEFON AÇIP BI 10 BIN YAZIN DER YAZARLAR….ANKARA HILEYLE GITTI VALLAHI...

9
11
yanıtYanıtla
TEENtokmak@hotmail.com:

DÜN 24.00 ITIBARIYLA ANKARA MYK DA OLAN ARKADAŞTAN ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE 368 SANDIĞI YSK SİSTEME İŞLEMEMİŞTİ..ETİMESGUT OYLARI SAYILIRKEN DÜN İTİBARİYLE MANSUR YAVAŞ FARKI 30 BINDEN 22.000 LERE INDIRDI..HANI SEÇIMLER BİTMİŞ ,MELIH ALMIŞTI;MILLETIN PARASINI ÇALDINIZ ŞIMDI DE GELECEGINI ÇALIYORSUNUZ;TIPKI ÜNIVERSITE SORULARINI HER YIL ÇALDIGINIZ GIBI...

9
10
yanıtYanıtla
kocaman60cemkocaman16@hotmail.com:

İŞTE BÖYLE ZİHNİYET YÜZÜNDEN CHP 1950 YILINDAN BERİ TEK BAŞINA İKTİDARA GELEMEMİŞTİR. BUNDAN SONRA DA GELEMEZ VE GELEMİYECEKTİR.

12
7
yanıtYanıtla
EDEP LAZIMcengiz.kudretlioglu@gmail.com:

Bu kadar yenilgiye ve hezimete doymayan çaresiz bir parti görmedim, kabul edin artık ezildiniz. Giden kendi içinizde hesaplaşın. Artık morgül mü başkan olur pensilvanyadan transfer başkan mı getirirsiniz haydin naşşş.

10
8
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

zaten sizin ömrünüz bu kapılarda geçiyor...

12
4
yanıtYanıtla
Ş.ŞAMİLhkadir_23@hotmail.com:

oyunuzun namusunu koruyun da. mansurun namusu nu kim koruyacak

7
9
yanıtYanıtla
kulak ver seçmeneadembeser@hotmail.com:

Sayın chpliler Kadir Beyin malum yöneteceği koskoca bir İstanbul var, o yüzden oyları yeniden saymak için uğraşacak vakti yok, acilen icraate başladı kendileri. Ama malumunuzun bir sonraki seçime kadar 5 yılınız var, size zahmet oturun 5 yıl boyunca tek tek sayın, olmadı dönüp tekrar sayın. Siz ne derseniz biz onada kabulüz, yanlız dediğim gibi malumunuz İstanbul hizmet bekler, Kadir bey size eşlik edemeyecek, Ke-MAL amcanızıda yanınıza alın, Mansur abinizle birlikte hem İstanbulu hemde Ankarayı yeniden sayın. Boş vaktinizi değerlendirirsiniz zaman geçer :)

10
3
yanıtYanıtla
ahmet bozkurtasdas@hotmail.com:

eeee somut dellillerini reddederse ne yapacan?? kafa mı tutacna devlete?

6
2
yanıtYanıtla
AK PARTİ VARKEN İKTİDAR SİZİN NEYİNİZEtimza-0:

arkadaslar chpnin kazanmadigi hicbir secim adil degildir neden cunku kendileri kazanmamistir bu yuzden bu millet bunlari secmiyor ve daha nice secimler boyunca secmeyecek halka saygi millete sevgi duyarsaniz belki halka ragmen iktidar olamazsiniz ey cehapeliler inadina millet inadina hizmet inadina ERDOGANNNNNNNNNNNNN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title