Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, cumhurbaşkanı seçimine yönelik CHP olarak yaptırdıkları ankete göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki farkın 2 puana düştüğünü söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, cumhurbaşkanı seçimine yönelik CHP olarak yaptırdıkları ankete göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki farkın 2 puana düştüğünü söyledi.

Çıray, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, adil olmayan bir seçim sürecine rağmen İhsanoğlu'na kamuoyu desteğinin hızla yükseldiğini savundu.

"Büyük çoğunluğun adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun karşısında devlet, hükümet ve havuz medyası var" diyen Çıray, şöyle konuştu:

"Daha da önemlisi 'inkar et ve suçla' siyasetini çok iyi bilen ve hiçbir değer ölçüsü olmayan biri var. Ekmeleddin Bey kendisine rakip olan malum kişinin iyilik adına sahip olmadığı ne varsa onlara en kamil anlamıyla sahip olan kişidir. İyilikle kötülük arasındaki bu savaşı iyiliğin zaferiyle noktalandırmaya mecburuz. Huzur ve güvenliğimizi bozan, birliğimizi ve bütünlüğümüzü tehdit eden, kutuplaştırıcı bir zorbanın bir daha seçilmemesi gerekir.

Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya çıkmak için her şeyi yapmaya, uluslararası anlamda her tavizi vermeye hazırdır. Cumhurbaşkanı olabilmek için terörist başı ile kirli ittifak pazarlıkları yapmaktadır. Erdoğan, sayın İhsanoğlu'na karşı emrindeki devlet güçlerinin yanı sıra bölücülerle bir şer cephesi kurmuştur. Bu cephe Tayyip Erdoğan ve PKK cephesidir. Mübarek ramazan ayında bu şer cephesine destek vermek haramdır."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmeyip sandığa gitmeyecek olanların gelecekte torunlarına ülkenin bölünmesine nasıl seyirci kaldıklarını anlatacağını iddia eden İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı seçimine yönelik anketleri değerlendiren Çıray, teknik olarak henüz yolun başındayken yayınlanmış anketlerin gerçekçi olamayacağını, AK Parti kontrolündeki bir kuruluşun yayınladığı anketleri önemsemediklerini, bu anketlerin "seçmenin sandığa gitmesini engellemek üzerine kurulu bir psikolojik operasyonun işaretleri olduğunu" savundu.

Anketin aksine tarihin en yüksek katılımlı seçimine gidileceğini savunan Çıray, "Biz de ciddi anket firmalarına anketler yaptırıyoruz. Yaptırdığımız son ankete göre Başbakan ile Ekmeleddin Bey arasındaki puan farkı 2'ye düşmüş durumda. Ekmeleddin Bey, yüzde 38,1, başbakan yüzde 39,8 gözüküyor" dedi.

Seçimde ikinci tura gidilmesi durumunda olası ittifak senaryolarıyla ilgili soru üzerine Çıray, "Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının oyu kimsenin cebinde değil, ikinci turda kendi özgür iradesiyle kararını verir. Emir - kumanda sistemiyle kimse kimseye oy verdiremez" şeklinde cevap verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu Aytun Çıray İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title