Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Hayır diyen insanları terörle ilişkilendirme çabası, yaratmaya çalıştıkları tek adam rejiminin neye benzeyeceğinin de kanıtıdır. Rahmetli Erbakan ve Türkeş de başkanlığa 'hayır' demişlerdi. Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz?" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Etimesgut ilçesinde ziyaretlerde bulunan Cankurtaran, partisinin ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Cankurtaran, AK Parti ve MHP'nin önerdiği başkanlık sisteminin ciddi riskler içerdiğini belirterek, şantaja ve iknaya açık olan tek adam yönetimlerinin, iç ve dış düşmanlara karşı daha korumasız olduğunu iddia etti.

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Hayır" diyecekleri "Terör örgütleriyle yan yana olmakla" suçladığını öne süren Cankurtaran, "Yıldırım ve Bahçeli siyasi olarak kendilerini bitirecek tek adam sistemi için önce halkın birliğini bitirecekler. Bu nedenle olabildiğince ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar." diye konuştu.

Cankurtaran, neden "Evet" denmesi gerektiğini anlatamayanların, işi demagojiye döktüğünü savunarak, şunları kaydetti:

"Hayır diyen insanları terörle ilişkilendirme çabası, yaratmaya çalıştıkları tek adam rejiminin neye benzeyeceğinin de kanıtıdır. Bu rejimde onların karşısında olan herkes peşinen suçlu, terörist ilan edilecektir. Rahmetli Erbakan ve Türkeş de başkanlığa 'hayır' demişlerdi. Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz? Bugün MHP'nin başında olan Bahçeli'nin daha bir yıla kadar başkanlığa karşı söylemleri vardı. Ona da mı aynı şeyi söyleyeceksiniz? Bugün başkan olmaya çalışan Cumhurbaşkanının, belediye başkanlığı döneminde 'Başkanlık sistemi de nedir, ABD emperyalizminin oyunudur, bir özentidir.' sözlerini hepimiz hatırlıyoruz. Şimdi bizim de aynı suçlamayı onlara yöneltmemiz mi gerekiyor bu durumda?"

"Kavakçı'nın eşi de ihraç edildi"

Cankurtaran, 2010'daki referandumun FETÖ'nün desteğiyle kazanıldığını iddia ederek, "O referandumdan sonra yargının bağımsızlığı bitmedi mi? Var mısınız 2010'daki oylanan maddeleri tekrar oylamaya?" diye konuştu.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı akademisyenlerin ihraç edildiğini hatırlatan Cankurtaran, bunun gelecekte "utanç" olarak anılacağını iddia etti.

Cankurtaran, en son yayımlanan 687 sayılı kararnameyle muhalefetin medyaya çıkarılmasının ve halkın gerçekleri öğrenmesinin engellenmeye çalışıldığını savunarak, "Zamanla herkese dokunacaktır, 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.' yok. O yılan gelip bir gün mutlaka dokunacaktır. Bakın türban konusunda sembol olan Merve Kavakçı'nın eşi de ihraç edildi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Yasemin Öney Cankurtaran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title