Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, FETÖ'ye ait yurtların, devlet kontrolündeki öğrenci yurtlarına çevrilerek ihtiyacın karşılanabileceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, FETÖ'ye ait yurtların, devlet kontrolündeki öğrenci yurtlarına çevrilerek ihtiyacın karşılanabileceğini belirtti.

Cankurtaran, yazılı açıklamasında, Antalya, Zonguldak ve Elazığ'daki devlete ait yurtlarda kalan öğrencilerin, kötü şartları ve güvenlik sorunlarını protesto ettiklerini savundu.

Devlete ait yurtlardaki yetersiz koşullarla ilgili kendilerine çok sayıda şikayet ulaştığını bildiren Cankurtaran, "Sürekli bölgenin en güçlü ülkesi olduğunu söyleyen ve dağı taşı inşaatlardan, rezidanslardan, gökdelenlerden geçilmez hale gelen Türkiye'de öğrenci yurdu sorunu neden çözülmez? 14 yıldır iktidarı işgal eden AKP bu konuda ne yapmıştır?" ifadelerini kullandı.

Cankurtaran, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye ait 15 milyon lira değerinde binlerce taşınmaza el konulduğunu hatırlatarak, bunlar arasında yüzlerce yurt ve okul bulunduğunu ifade etti.

Bunların yargı sürecinin ardından mahkumiyet olması durumunda yine ideolojik tercihlerle kimi derneklere veya cemaatlere dağıtılmaması gerektiğini ifade eden Cankurtaran, "Onun yerine devlet kontrolündeki öğrenci yurtlarına çevrilerek yurt ihtiyacı karşılanabilir. Bu yolla birilerine çıkar sağlamak yerine gerçekten kamu yararına kullanılmış olurlar." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Yasemin Öney Cankurtaran Zonguldak Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title