Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Basın toplantısına katılanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: "Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladı" "Şimdi ben soruyorum: Ey Hükümet, bu ülkenin cesur, mert insanları düşük profilde bir başbakan tarafından yönetilmeye mi layıktır" CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladığını iddia etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Basın toplantısına katılanlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

" Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladı"

"Şimdi ben soruyorum: Ey Hükümet, bu ülkenin cesur, mert insanları düşük profilde bir başbakan tarafından yönetilmeye mi layıktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladığını iddia etti.

Cankurtaran, Erzincan İl Başkanlığı binasında düzenlendiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşların iradesini, devlet organlarını ve ülkeyi vesayeti altına almaya çalıştığını ileri sürdü.

" Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu oluşmaya başladı" görüşünü savunan Cankurtaran, yüzde 49,5 oranında seçmenin desteğiyle başbakanlık görevine gelen Ahmet Davutoğlu'nun tek bir kişinin isteğiyle başbakanlık ve AK Parti genel başkanlığı görevini bıraktığı iddiasında bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın "Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Cankurtaran, şöyle konuştu:

" Türkiye'deki bütün insanlar bütün vatandaşlar olarak, en iyi şekilde yönetilmeyi ve en vasıflı insanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyoruz. AK Parti Ankara Milletvekili'nin yaptığı açıklama maalesef tüm Türkiye için utanç kaynağıdır. Bir itibarsızlık örneğidir. 'Düşük profilde bir başbakan istiyoruz.' Şimdi ben soruyorum ey hükümet, bu ülkenin cesur, mert insanları düşük profilde bir başbakan tarafından yönetilmeye mi layıktır? Bu ülke düşük profilli insanların yöneteceği bir ülke midir?"

CHP olarak geçmişte tüm vesayetlere, antidemokratik sistemlere, asker vesayetine, hukuksuzluğa karşı topyekün direndiklerini öne süren Cankurtaran, "Bütün Parti Meclisi, milletvekilleri, il ve ilçe örgütlerimizle beraber, yöneticilerimizle beraber, başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bu vesayete sonuna kadar direneceğiz ve onların getirmeye çalıştığı 'Türk usulü başkanlık sistemi' denilen, adeta çağdaş yönetim sistemlerinden uzak, dikta, otoriter sisteme karşı da tüm örgütlerimizle halkımızla omuz omuza mücadele vererek direneceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Yasemin Öney Cankurtaran AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title