Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Türkiye'nin içinden geçtiği süreç, turizm ve turizm gelirlerini daha da önemli hale getiriyor ama Hükümetin böyle bir derdi görünmüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, " Türkiye'nin içinden geçtiği süreç, turizm ve turizm gelirlerini daha da önemli hale getiriyor ama Hükümetin böyle bir derdi görünmüyor. Sektör çabalıyor ama bir yandan OHAL bir yandan başkanlık dayatması altında girişimler sonuçsuz kalıyor. OHAL ve başkanlık dayatmasıyla turizmde çıkış yakalanması mümkün değil." ifadesini kullandı.

Budak, yaptığı yazılı açıklama, turizmde 2016'nın çok zor bir yıl olduğunu, AK Parti Hükümetinin yaşanan olumsuzluklar karşısında etkin ve hızlı önlem alamadığını, bunun kayıp faturasını büyüttüğünü öne sürdü.

Yabancı turist sayısının geçen yıla göre yüzde 30 azalarak, 36 milyon 244 binden 25 milyon 352 bine gerilediğini, turizm gelirlerinde 9 milyar 357 milyon dolarlık kayıp ortaya çıktığını belirten Budak, Türkiye'ye gelen turist sayısında hemen her ülkeden azalma yaşandığını ifade etti.

Budak, turistlerin Türkiye'de yaptığı harcamanın 820 dolarlardan 700 dolara kadar düşmesine rağmen turist sayısında bu kaybın yaşandığına dikkati çekerek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bakan Avcı, 'Rehavetin pahalıya mal olabileceğini gördük' demişti. Hem de çok pahalıya mal oldu. Zaten 6 ay çalışabilen binlerce turizm emekçisi, iş bulamadı. Binlerce esnaf kepenk kapattı. Türkiye'nin ciddi bir döviz ihtiyacı var. Döviz kurunun yükselişinin durdurulamadığı bir süreçte, turizm gelirlerinde kayıpların sürmesi sorunları daha da ağırlaştıracak. Türkiye'nin içinden geçtiği süreç, turizm ve turizm gelirlerini daha da önemli hale getiriyor ama Hükümetin böyle bir derdi görünmüyor. Sektör çabalıyor ama bir yandan OHAL bir yandan başkanlık dayatması altında girişimler sonuçsuz kalıyor. 2017 ve sonrası için Türkiye'nin geçmişte yaptığı hatalardan ders çıkarması gerekiyor. OHAL ve başkanlık dayatmasıyla turizmde çıkış yakalanması mümkün değil. Erken rezervasyon rakamları da olumlu gelmiyor."

"Avrupa pazarı yeniden kazanılmalı"

Budak, Türkiye'nin rakibi konumundaki İspanya, İtalya ve Yunanistan'a talepte artış olduğuna işaret etti. Budak, "2017'ye ilişkin ilk veri Antalya'dan ve geçen yıla göre yüzde 10 düzeyinde kayıp var. 'Rusya ile barıştık, sorun kalmadı' yaklaşımı doğru değildir. Sadece Rusya pazarı ile yüzde 80-90 doluluk oranına ulaşılamaz. Türkiye'nin yüzde 40'lara varan kayıplar yaşadığı Avrupa pazarını yeniden kazanması gereklidir." ifadesini kullandı.

OHAL düzeni, gazetecilerin tutuklanması, AB ile ilişkiler, çocuk istismarcılarına af tartışmalarının Türkiye için ciddi bir imaj sorunu yarattığını savunan Budak, tehdit ve şiddet dilinden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Çetin Osman Budak AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title