Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Darbe fırsatçılığıyla OHAL yetkileri kullanılarak FETÖ ile ilgisi olmayan binlerce öğretmen öğrencilerinden koparıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Darbe fırsatçılığıyla OHAL yetkileri kullanılarak FETÖ ile ilgisi olmayan binlerce öğretmen öğrencilerinden koparıldı. Öğretmen açığının yaşandığı bir dönemde, binlerce öğretmenin ihraç edilmesi, açığa alınmasının sorun yaratmayacağı söylenemez. AKP'nin hatalarının bedelini ne yazık ki çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ödeyecek. Bu anlamda 2016-2017 öğretim yılı çok zorlu bir yıl olacak." görüşünü savundu.

Budak, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının açılışı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerin en önemli gücünün insan kaynağı olduğunu, insanlarını nitelikli bir eğitimle buluşturan ülkelerin gelişmişlik sıralamasında öne geçtiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında eğitime büyük önem verildiğini ve nitelikli eğitim kurumları oluşturulduğunu, bu sayede ülkenin bir sıçramayı gerçekleştirdiğini vurgulayan Budak, ancak son yıllarda eğitimde hem nicelik hem de nitelik yönünden ciddi sıkıntılar ortaya çıktığını, çağdaş eğitim anlayışının yerine, siyasi iktidarların, cemaatlerin kendi nesillerini yetiştirmesinin önünün açılmaya çalışıldığını savundu.

Milli olması gereken eğitim sistemine, uzun yıllardır bu anlayıştan uzak bir şekilde yaklaşıldığını öne süren Budak, AK Parti döneminde neredeyse her bakana göre eğitim sistemi ve müfredatın oluşturulduğunu, öğretim birliği ilkesinin zedelendiğini, üniversitelerin susturulduğunu bildirdi.

Budak, Türkiye'deki kutuplaşmanın, eğitimdeki yanlışların sonucu olduğunu ileri sürerek, "Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ders programlarından çıkarılması, eğitimdeki en temel yanlışlardan biridir. Bu anlayıştan derhal vazgeçilmelidir. Eğitim sistemi yeniden akıl ve bilim rayına oturtulmalıdır. Araştıran, soran, sorgulayan, kendine güvenen, demokrasiyi özümsemiş, hoşgörülü insanlar yetiştirecek çağdaş eğitim altyapısı kurulmalıdır. Yönetici ve öğretmen atamalarında liyakat yeniden temel ölçüt haline getirilmelidir." ifadesini kullandı.

Eğitimde var olan sıkıntılara 15 Temmuz darbe girişimiyle yenilerinin eklendiğini belirten Budak, şöyle devam etti:

"Eğitimde ciddi sıkıntılar var. Üzerine bir de 15 Temmuz eklendi. Darbe fırsatçılığıyla OHAL yetkileri kullanılarak FETÖ ile ilgisi olmayan binlerce öğretmen de öğrencilerinden koparıldı. Öğretmen açığının yaşandığı bir dönemde, binlerce öğretmenin ihraç edilmesi, açığa alınmasının sorun yaratmayacağı söylenemez. AKP'nin hatalarının bedelini ne yazık ki çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ödeyecek. Bu anlamda 2016-2017 öğretim yılı çok zorlu bir yıl olacak. Çocuklarımıza, zor koşullarda özveriyle görev yapan öğretmenlerimize başarı ve esenlik diliyorum."

Çocukların, cumhuriyet, demokrasi, özgürlükler, hukuk devleti konusunda bilinçlendirilmesinin eğitimin temel işlevlerinden biri olduğuna işaret eden Budak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz eğitimde yapılan hatalardan ders çıkarma aracı olarak değil de propaganda aracı olarak kullanılmaya çalışılırsa, Türkiye'nin önüne daha ağır faturalar gelecektir. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için çağdaş, nitelikli eğitimin önemi anlaşılmalı ve anlatılmalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Çetin Osman Budak AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title