Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Sık sık çıkarılan aflar, vergi ve prim ödenmemesini teşvik eder boyuta geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Sık sık çıkarılan aflar, vergi ve prim ödenmemesini teşvik eder boyuta geldi. Dürüst vergi mükellefleri, cezalandırıldığı duygusunu yaşıyor. Bunun önüne geçilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin son yıllarda ciddi bir savrulma yaşadığını, iç ve dış politikada atılan yanlış adımların, tüm sektörlerde kayıplara yol açtığını ileri sürdü.

Sanayi, ticaret ve hizmetler sektörü ile turizmde ciddi kayıplar olduğuna dikkati çeken Budak, binlerce esnafın kepenk kapattığını, 650 bini üniversite mezunu olmak üzere 6 milyonu aşkın da işsiz bulunduğunu bildirdi.

İflas ertelemeleri, karşılıksız çek ve protestolu senet sayısında da ciddi bir artış olduğunu vurgulayan Budak, "Yani ödeme zinciri kopmuştu. Bu sürecin sonunda Türkiye bir de darbe girişimi yaşadı. Bu kanlı girişimin tabloyu ağırlaştıracağı açık." ifadesini kullandı.

Bu süreçte, vergi ve prim ödemeleriyle ilgili kolaylık getirilmesinin kısa vadede olumlu etkiler yaratabileceğine işaret eden Budak, uzun vadede ise vergi ödeme bilincini zayıflatacağını ve vergi gelirlerini azaltacağını savundu.

Budak, şu açıklamaları yaptı:

"Sürekli olarak vergisini, primlerini ödemeyenler için düzenleme yapılıyor. Şimdi AKP'nin TBMM'ye sunduğu 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi' de ödemelerini zamanında yapmayanlar için yeniden yapılandırma olanağı getiriyor. Türkiye'de o noktaya gelindi ki vergi ödemek fazla iyi niyetli olma boyutuna ulaştı. Devlete olan güven ciddi şekilde sarsılıyor. Sık sık çıkarılan aflar, vergi ve prim ödenmemesini teşvik eder boyuta geldi. Dürüst vergi mükellefleri, cezalandırıldığı duygusunu yaşıyor. Bunun önüne geçilmeli. Ödemesini düzenli yapan mükelleflere, kurumlar vergisi, gelir vergisi gibi vergilerde çeşitli indirimler uygulanmalı. Ayrıca büyük olağanüstü haller dışında, afların Türkiye gündemine gelmeyeceği konusunda kararlı bir duruş ortaya konulmalıdır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Çetin Osman Budak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title