Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Siyaset sorunlara çözüm üretemiyorsa toplum siyasete baskı yapmalı." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Siyaset sorunlara çözüm üretemiyorsa toplum siyasete baskı yapmalı." dedi.

Atılım Üniversitesi'nde öğrencilerin katılımıyla düzenlenen "Siz Sorun, Biz Söyleyelim" başlıklı panele katılan Böke, burada yaptığı konuşmada, akademisyenlik geçmişi olan bir siyasetçi olarak gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Böke, siyasetin tıkandığı yönünde öğrencilerden değerlendirmeler geldiğini belirterek, "Siyaset sorunlara çözüm üretemiyorsa toplum siyasete baskı yapmalı. Siyaset dediğiniz şey sadece Meclis'le tanımlı değil. Sizler de doğrudan siyasetin ana aktörlerisiniz. Dolayısıyla toplumsal muhalefetin güçlenmesi gerek." diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Böke, Karaman'daki cinsel taciz iddialarına ilişkin bir soru üzerine, cinsel istismarın partiler üstü, siyaset ötesi bir konu olduğunu, parti olarak bu olay için Karaman'a bir heyet gönderdiklerini söyledi.

Böke, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e benzetildiğinin anımsatılması üzerine de "Çok benzerlik bulabilirsiniz ikimiz arasında. Evet yüzümüz benzeyebilir, iktisatçı olmamız benzeyebilir ama siyaseten en ufak bir benzerliğimiz yok, katiyen benzemiyoruz. Ben, Tansu Çiller değilim, Kemal Derviş'in öğrencisi değilim. Ben Selin Sayek Böke'yim. Kendi varlığımla siyasetteyim." ifadelerini kullandı.

Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Selin Sayek Böke Tansu Çiller Karaman Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title