Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "2015 seçimlerine, kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz ve Sayın Genel Başkan başta olmak üzere tüm CHP örgütleri, üyelerimiz kendisini bu hedefe kilitledi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "2015 seçimlerine, kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz ve Sayın Genel Başkan başta olmak üzere tüm CHP örgütleri, üyelerimiz kendisini bu hedefe kilitledi" dedi.

Bingöl, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin 10 gün içinde gerçekleştireceği etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

19 Nisan'da ATO Congresium'da seçim bildirgesinin tanıtımını yapacaklarını hatırlatan Bingöl, toplantıda bildirgenin yanı sıra seçim sürecinde kullanacakları materyalleri paylaşacaklarını ve adayları tanıtacaklarını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bildirgenin açıklanmasından sonra adaylarla ayrı bir toplantı da yapacağını belirten Bingöl, bildirge tanıtımı için toplumun tüm kesimlerine davetiye gönderildiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun 25 Nisan'da Almanya'nın Düsseldorf kentinde ilk mitingi yapacağını bildiren Bingöl, asıl kampanyanın bu tarihte başlayacağını kaydetti.

Miting programının 26 Nisan'da Edirne'de devam edeceğini vurgulayan Bingöl, bazı günlerde iki hatta üç miting yapabileceklerini, bunun altyapı çalışmalarının ise son aşamada olduğunu ifade etti.

Özel uçak, helikopter kullanılacak

Bingöl, bir soru üzerine, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 50 günlük süre içinde miting programlarına yetişmek için özel uçak ve helikopter de kullanacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü büyükelçiler buluşmasında "belirli ilkeler çerçevesinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon yapabiliriz" açıklamalarının sorulması üzerine Bingöl, şunları söyledi:

"2015 seçimlerine, kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz ve Sayın Genel Başkan başta olmak üzere tüm CHP örgütleri, üyelerimiz kendisini bu hedefe kilitledi. Çalışmalarımız da tek başına iktidar olmaya yönelik çalışmalar. Programımız, projelerimiz, kadrolarımız tümüyle tek başına iktidar odaklı ancak seçim sonuçlarını gördüğümüzde farklı bir tablo çıkarsa, elbette Türkiye'yi rahatlatacak çözümler masaya yatırılabilir. Bunu yaparken temel ilkelerden taviz vermeden ki dikkat etmişsinizdir, Sayın Genel Başkan bu açıklamaları yaparken birtakım önemli tespitlerde de bulunmuştur. Onlar eğer söz konusu olursa, dikkate alındığında ve bu ilkeler manzumesi birlikte hayata geçirilirse 'değerlendirilebilir' demiştir. Yoksa 'tek başına şu partilerle koalisyon yapabiliriz' diye bir anlam ortaya çıkmasın."

"Dikkate alınacak bir açıklama değil..."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "CHP altı oku sahiplenirse birleşebiliriz" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine ise Bingöl, CHP'nin 91 yıllık bir parti olduğunu hatırlattı.

CHP'nin temel ilkelerinden ve ideolojisinden hiçbir zaman taviz vermediğini vurgulayan Bingöl, soruya şu yanıtı verdi:

"Zaman zaman birtakım algı operasyonları adına değerlendirmeler yapıldı ama bizim ilkelerimiz, duruşumuz net. Şu ana kadar bu ilkelerden ve duruştan taviz verilmedi ki 'bu ilkelere sahip çıkılırsa' gibi bir mantık öne sürülsün. Böyle bir şey yok. Biz zaten herkese kapısını açan, herkesi kucaklayan bir partiyiz. Parti ilkelerimizi savunan, parti programımızı kabullenen, projelerimizi kabullenen herkese kapılarımız açık. Biz bu ulu çınarın gölgesinde, ilkelerini devamlı savunan, net bir duruşu olan bir partiyiz, o açıdan çok dikkate alınacak bir açıklama değil."

Bingöl, başka bir soruyu yanıtlarken de Mersin'de 4. sıradaki adayın rahatsızlığı nedeniyle çekildiğini hatırlattı.

Buradaki adayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun takdirinde belirleneceğini bildiren Tekin Bingöl, Kılıçdaroğlu'nun aday belirlemeyle ilgili çalışmalarını ise sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Tekin Bingöl Düsselldorf Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title