Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

"5 Ocak aynı zamanda komisyonun sınırlarını aşan ve tüm Meclis'in yürütme erki karşısında baskılara boyun eğmeden manevi rüşdünü ispat etmesi oylamasıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunca 5 Ocak'ta yapılacak oylamaya ilişkin, "Yüce Divan oylaması, bir ahlak oylamasıdır. Komisyon'un sınırlarını aşan ve tüm Meclis'in yürütme erki karşısında baskılara boyun eğmeden manevi rüşdünü ispat etmesi oylamasıdır" ifadesini kullandı.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık soruşturması çerçevesinde kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarını tamamlayarak, oylama noktasına geldiğini anımsattı.

Yüce Divan oylamasının, tarihi bir önemi olduğunu belirten Bingöl, "Her ne kadar bu süreç yandaş yargı eliyle üzeri örtülmeye, kapatılmaya, takipsiz bırakılmaya çalışılsa da siyasi zeminde, kamuoyu vicdanında ve TBMM'de tazeliğini korumaktadır. Her zeminde bu iddialar gündemin ana maddesi olma konumunu korumaktadır" ifadesini kullandı.

Oylamanın, sadece dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi veya gönderilmemesi işlemi olmadığını vurgulayan Bingöl, şunları kaydetti:

"Yüce Divan oylaması, bir ahlak oylamasıdır. 5 Ocak aynı zamanda komisyonun sınırlarını aşan ve tüm Meclis'in yürütme erki karşısında baskılara boyun eğmeden manevi rüşdünü ispat etmesi oylamasıdır. Bu oylama, AKP'li milletvekillerinin vicdan ve kişilik oylamasıdır."

Bingöl, bu süreçte en sıkıntılı kişinin Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu iddia ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Başbakan'ın 'yolsuzluğa bulaşan kol bizden olsa keseriz' açıklaması manidardır. Ancak bizim kendisine önerimiz 'kol kesme' gibi bizim toplumsal ve hukuksal değerlerimizde olmayan bir yöntem yerine yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla muhatap ilgili bakanlar için yargı mekanizmasını işletmesidir. 12 yıllık iktidar deneyimleri ortaya koymuştur ki Sayın Başbakan ahtapot olsa dahi kesmeye kolları yetmez." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Tekin Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title