Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

"AOÇ’de yeni bir binaya taşınmak amaç değil, asıl amaç cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek, cumhuriyetle özdeşleyen eserleri yok etmektir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "AOÇ'de yeni bir binaya taşınmak amaç değil, asıl amaç cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek, cumhuriyetle özdeşleyen eserleri yok etmektir" görüşünü savundu.

Bingöl, yazılı açıklamasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "29 Ekim resepsiyonu için Ak Saray'a gitmeyeceğim, orası kaçak bir bina, oraya giden kirlenir" dediğini anımsattı.

Bu söze karşılık Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Çankaya Köşkü'nü kirleten birisi varsa darbecilere, vesayetçilere, cuntacılara destek olan Kılıçdaroğlu'nun kendi zihniyetidir" dediğini aktaran Bingöl, darbeler konusundaki tutumlarının çok net olduğunu vurguladı.

Darbelerden en çok zarar gören parti olduklarını ileri süren Bingöl, Başbakanın sözlerinin hiçbir geçerliliği olmadığını iddia etti.

"Ak" kelimesinin söz konusu binada kullanılamayacağını öne süren Bingöl, şunları kaydetti:

"Her tarafları kirlenmiş, şimdi kaçak bir yapıya 'Ak' adını veriyorlar. Ama asıl amaç bina falan değil. Bu yolla başka bir şey yapıyorlar. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan Atatürk Orman Çiftliğini (AOÇ) talan ediyorlar. Çiftlikte bu saray dışında yaptıkları yapılanmanın hepsi de kaçak. Melih Gökçek'in yaptığı Ankapark da tümden kaçak. Bütçenin önemli bir kısmını bu kaçak yapılara ayırıyorlar. Bunların derdi Çankaya'da oturup oturmamak değil aslında. O binalarda on yıllar boyunca dünyanın en önemli devlet adamları ağırlanmış, çok önemli toplantılar yapılmış… Tarihi misyonu olan; çok iyi işlevler üstlenen bir yapı aynı zamanda. Ama buna rağmen gelip AOÇ'de yeni bir binaya taşınmak amaç değil, asıl amaç cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek, cumhuriyetle özdeşleyen eserleri yok etmektir. Kirlilik penceresinden bakınca, AKP iktidarı sadece bu kaçak sarayla değil, 12 yıldır her icraatıyla kirlenmiş bir iktidar, bir parti aynı zamanda. Kirlilikleri Türkiye'nin bütün hayat alanlarına yansıyor." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Tekin Bingöl Ak Saray 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title