Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün açıklamaları- CHP Genel Başkan yardımcısı Ercan Karakaş'ın konuşmaları CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: -"Düsseldorf'da cumartesi günü düzenleyeceğimiz etkinlik, seçim çalışmalarımızın, özellikle mitinglerimizin adeta başlangıcını oluşturuyor" CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin cumartesi günü Düsseldorf'da düzenleyeceği etkinliğin seçim çalışmalarının başlangıcını oluşturacağını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün açıklamaları- CHP Genel Başkan yardımcısı Ercan Karakaş'ın konuşmaları CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: -"Düsseldorf'da cumartesi günü düzenleyeceğimiz etkinlik, seçim çalışmalarımızın, özellikle mitinglerimizin adeta başlangıcını oluşturuyor" CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin cumartesi günü Düsseldorf'da düzenleyeceği etkinliğin seçim çalışmalarının başlangıcını oluşturacağını belirtti. Bingöl, CHP Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birliğince Köln'de düzenlenen basın toplantısına katıldı. Düsseldorf'taki ISS Dome Arena'da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 25 Nisan Cumartesi günü Almanya buluşması gerçekleştirileceğini söyleyen Bingöl, "Etkinliğimiz bizim seçim çalışmalarımızın, özellikle mitinglerimizin adeta başlangıcını oluşturuyor" diye konuştu. Düsseldorf'taki programa yoğun katılım beklediklerini dile getiren Bingöl, etkinliğin, Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa'da heyecan yarattığını ifade etti. Bingöl, "Sayın Genel Başkanımız konuşmasında çok önemli konulara değinecek" dedi. İktidara gelmeleri halinde Türkiye'deki sorunların yanı sıra yurtdışındaki vatandaşların problemlerini de çözeceklerini ifade eden Bingöl, şunları kaydetti: "50 yılını geride bıraktığımız göç ve göçmen sorunlarının bizim ilgimizi ne kadar çektiğini ve önemsediğimizi Sayın Genel Başkanımızın açıklamalarıyla bir kez daha göreceğiz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bu 50 yılı aşan sürede çok ciddi sorunları oldu. Ama maalesef bugüne kadar iktidarların çok dikkate almadı ya da devletler arası ikili görüşmelerle masaya yatırılıp sonuca ulaştırıcı çalışmalar sergilenmedi. Ama 7 Haziran sonrası kurulacak CHP iktidarında nasıl Türkiye'deki sorunlar CHP eliyle çözülecekse aynı kararlılıkla ve çok büyük bir içtenlikle yurtdışındaki vatandaşlarımızın bu sorunlarının tamamı masaya yatırılarak, Türkiye'de yapılması gerekenler bizim elimizle çözülecek. Devletler arası medeni ilişkiler kurularak yapılacak çalışmalarla yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunlarının asgariye indirilmesi açısından ciddi çalışmalar sergileyeceğiz."CHP Genel Başkan yardımcısı Ercan Karakaş, 2 yıl önce yurtdışının seçim bölgesi olması konusunda bir yasa teklifi verdiklerini ancak Hükümet desteklemediği için bu teklifin kabul görmediğini savundu.

Kaynak: AA / Politika

Ercan Karakaş Tekin Bingöl Düsselldorf Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title