Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Avrupa'daki seçime katılım oranının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Umuyorum Türkiye'de de katılım artacak" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Avrupa'daki seçime katılım oranının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Umuyorum Türkiye'de de katılım artacak" dedi.

Bekaroğlu, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Adıyaman'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avrupa'daki oy verme sürecinin tamamlanmasına ilişkin soruya Bekaroğlu, seçim önemli olduğu için bu oranın arttığını söyledi. Seçimin bundan sonra Türkiye'nin nasıl olacağını belirleyeceğini ifade eden Bekaroğlu, "Avrupa'daki seçime katılım sevindirici. Umuyorum Türkiye'de de katılım artacak. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda seçime katılmayan seçmenin oy verme eğilimi daha çok CHP'den yana. Biz de bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Seçmeni sandığa çağırıyoruz. Herkes gelecek" diye konuştu.

DAEŞ'e yönelik operasyonlar

Bekaroğlu, DAEŞ'e yönelik operasyonlara ilişkin bir soruya, "operasyonları geç kalınmış bir çalışma" olarak nitelendirerek, şunları ifade etti:

"Büyük ihmaller sonucunda, yanlış Suriye politikaları sonucunda Suriye'deki terör ortamı Türkiye'ye taşınmış oldu. Dolayısıyla DAEŞ terörü de Türkiye'ye taşınmış oldu. Bu konuda hükümetin çok büyük ihmali var. Güvenlik güçleri başka işler yapıyor. Görevden aldı, sürdü. Şöyledir, böyledir, muhaliflerin peşine taktı, gazetecilerin peşine taktı. Güvenlikte büyük zaaf oluştu. 102 insanımızı kaybettik. Bugün 2 polisimizi yine kaybettik. Umarım daha büyük olaylar olmaz. Bizim ülkemiz terör ülkesi değil. Terörün olduğu Suriye'ye 900 kilometre sınırımız var. Dolayısıyla her ülkeden daha fazla tedbir almamız gerekiyor."

"Koalisyon olasılığı"

1 Kasım seçimlerinden sonraki süreçte koalisyon olasılığı olup olamayacağı yönündeki soruya da Bekaroğlu, CHP olarak planlarını ve projelerini iktidar olma düşüncesine göre yaptıkları yanıtını verdi.

Türkiye'nin sosyal bir yönetme biçimine ihtiyacının olduğunu belirten Bekaroğlu, şunları kaydetti:

"Buz bunu hazırladık. 13 yıldan beri tahrip olan her şeyi onarmaya çalışacağız. Milli irade nasıl tecelli eder, bunu kestirmek mümkün değil. Anketler var, CHP'nin yükselişi var. Çoktan 30'ları geçtiğini biliyoruz. AKP'nin bir düşüşü var ama 1 Kasım seçiminde nasıl bir oran çıkacak, bunu orada göreceğiz. 1 Kasım'dan sonra şununla ya da bununla, 'yaparız' ya da 'yapmayız' diye bir şey söylemiyoruz. Bizim ilkelerimiz var. O ilkeler çerçevesinde partinin ismine bakmayız. Protokol yapar ve koalisyon yaparız."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Bekaroğlu Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title